EXCLUSIV | După ce și-a spânzurat copilul, bărbatul din Alba Iulia a sunat un polițist și i-a spus că băiatul e bine. S-a spânzurat cu Poliția la ușă

EXCLUSIV | După ce și-a spânzurat copilul, bărbatul din Alba Iulia a sunat un polițist și i-a spus că băiatul e bine. S-a spânzurat cu Poliția la ușă
Publicat: 28/03/2023, 07:00

Băiețelul în vârstă de un an spânzurat de tatăl său era deja mort atunci când bărbatul a fost contactat de polițiștii din Alba Iulia. Acesta s-ar fi spânzurat și el, lângă trupul fiului său, imediat după ce a vorbit la telefon cu echipajul de poliție alertat, printr-un apel la 112, de mama copilului. 

Polițiștii care au făcut cercetarea la fața locului în cazul bărbatului care și-a omorât copilul după care s-a sinucis, au stabilit, după ce au analizat trupul fără viață al micuțului, că acesta era mort de mai bine de trei ore. În tot acest timp, tatăl său, Bogdan Radu, de 27 de ani, l-a lăsat să atârne în ștreang și a vorbit, calm, cu polițiștii care l-au sunat și cărora le-a transmis că băiatul este bine.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost alertată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01:14, de către o femeie care a spus că fiul ei, Dominic, în vârstă de un an, a fost luat de către tatăl lui, de care este despărțită, și nu mai știe nimic despre copil. Femeia a menționat că este îngrijorată pentru soarta băiețelului, în condițiile în care a avut loc o ceartă cu fostul ei concubin, care s-ar fi produs prin intermediul unei platforme de socializare.

La ora 01:25, dispecerul a transmis detaliile unui echipaj de poliție, inclusiv ultima adresă cunoscută și numărul de telefon al lui Bogdan Radu.

La ora 01:28, unul dintre agenți l-a sunat pe tatăl copilului, însă acesta nu a răspuns, iar două minute mai târziu, polițiștii au sunat la interfon. Au urmat alte două apeluri telefonice, fără succes, însă, după trei minute de la ultimul apel, la ora 01:46, Radu a sunat înapoi pe numărul agentului de poliție.

Polițiștii bănuiau că s-a întâmplat ceva cu băiețelul

Sursele citate au precizat, pentru Gândul, că acesta a avut un ton calm și a spus că băiatul este bine, dar pe fundal nu se auzeau plânsete de copil mic, ceea ce a trezit unele bănuieli legate de faptul că ascunde ceva. În momentul în care polițistul l-a anunțat că va suna din nou la interfon și l-a rugat să deschidă ușa de la intrarea în bloc, Bogdan Radu a închis, brusc, telefonul.

Ulterior, între orele 01:48 și 02:10, polițistul a sunat, fără succes, de alte 13 ori, iar la 02:11, un locatar le-a dat drumul în imobil. Pentru că, în timp ce băteau la ușă, din locuință nu răzbătea niciun zgomot, agenții s-au gândit că ar putea fi posibil ca Bogdan Radu să fie la o altă adresă. De aceea, numele său a fost verificat în baza de date și s-a stabilit că, în acte, locuia, într-adevăr, în altă parte.

Ca urmare, la adresa respectivă a fost trimis un echipaj al Poliției Rutiere, care a constatat că, în locația respectivă nu era nimeni, însă a fost găsit un autoturism înmatriculat pe numele unei rude a lui Radu.

La ora 02:28 a fost sunat proprietarul apartamentului, însă la telefon a răspuns soția acestuia, care le-a comunicat faptul că bărbatul ei îi va contacta în curând.

Tatăl copilului era deprimat

Proprietarul apartamentului a sunat la ora 02:36, iar polițiștii i-au cerut acordul să spargă ușa. Acesta nu a fost de acord și a menționat că ușa este metalică și foarte rezistentă, motiv pentru care spargerea ei va produce multe daune. În plus, bărbatul a adăugat că îl cunoaște pe Bogdan Radu și nu crede că ar fi capabil să-i facă vreun rău copilului, motiv pentru care, după părerea lui, cel mai probabil acesta se află în altă parte. Totuși, proprietarul apartamentului a promis că, pentru a risipi orice bănuială, va veni personal să descuie, însă va dura, deoarece locuiește la Turda.

În paralel, la ora 02:38, mama copilului a sunat-o, prin intermediul aplicației Facebook, pe bunica paternă, care se află în străinătate. Aceasta i-a explicat că nu știe unde este fiul ei, dar a subliniat faptul că, din ce știe, încă era deprimat din cauza despărțirii.

La ora 03:50 (04:50 după ora de vară), în fața ușii a ajuns și proprietarul, care a încercat să descuie, însă Bogdan Radu lăsase cheia în broască.

Abia în aceste condiții a fost chemat un echipaj ISU, care, la ora 04:04 a spart ușa apartamentului. În acel moment, toți cei de fața echipei de intervenție au rămas înmărmuriți.

Polițiștii au stabilit când a murit copilul

Bogdan Radu și fiul lui erau spânzurați de o bară pentru tracțiuni, montată între tocul ușii de la intrare și ușa de baie. Imediat, salvatorii ISU au tăiat sforile, însă cei doi erau morți de mult.

Surse apropiate anchetei au spus, pentru Gândul, că după gradul de rigiditate al cadavrului băiețelului, acesta a murit undeva între ora 00:01 și 01:00.

Sursele citate au precizat că mama copilului, în vârstă de 25 de ani, mai are doi copii dintr-o relație anterioară. Femeia l-a părăsit pe tatăl copiilor pentru a începe o relație cu Bogdan Radu și a renunțat complet la custodia acestora. Mai mult, tânăra ar fi fugit de acasă, drept pentru care concubinul ei de atunci a dat-o dispărută și a fost căutată de Poliție.

După ce a făcut un copil și cu Bogdan Radu, aceasta a decis să-l părăsească, în octombrie anul trecut, pentru un cetățean canadian. Despărțirea a provocat discuții aprinse între cei doi, în special legate de custodia lui Dominic, care au culminat cu un apel la 112 făcut de o prietenă a mamei. Femeia a explicat că cei doi se ceartă în incinta unui centru comercial, iar fostul concubin intenționează să ia copilul de lângă mamă. În acest context, un echipaj de poliție i-a consiliat pe cei doi și le-a recomandat să apeleze la instanță.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
De ce boală ar fi suferit, de fapt, Costel Corduneanu. Fostul luptător se afla pe...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
România devine LIDERUL EUROPEI. Anunțul anului de la Guvern. Vom fi o FORȚĂ
Asia Express 2024. S-a aflat lista completă a finaliștilor după eliminări
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Companiile de Inteligență Artificială încearcă să-l construiască pe Dumnezeu, spune un director european