EXCLUSIV. Fostul șef ONJN Tudor Simota, cercetat disciplinar în cadrul instituției după ce a fost acuzat că a controlat abuziv Cazinoul Marriott

Publicat: 24/11/2022, 20:01
Actualizat: 24/11/2022, 20:01

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a demarat procedura de cercetare disciplinară pentru Tudor Simota, fostul șef al instituției, după acuzațiile că ar fi coordonat un control abuziv la cazinoul de la hotelul Marriott, au declarat ÎN EXCLUSIVITATE sursele GÂNDUL. Potrivit acelorași surse, modul în care a acționat Simota ar avea valențe penale. 

În același timp, Tudor Simota a făcut deja cerere de de suspendare în perioada 5 decembrie 2022 – 15 ianuarie 2023. Cercetarea disciplinară a fost demarată după ce Tudor Simota, care a avut pentru doar patru zile funcția de șef al ONJN, a mers, la sfârșitul săptămânii trecute, într-un „control” la cazinoul de la hotelul Marriott.

Acesta ar fi vrut să verifice dacă mai multe mese de joc, care figurează ca fiind scoase din uz, au fost deschise, pe ascuns, de conducerea cazinoului. Însă controlul ar ascunde o poveste ceva mai complicată. În plus, potrivit martorilor, în momentul „descinderii”, Simota ar fi mirosit a băutură.

Numit în funcția de șef al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc în luna iunie, Tudor Simota nu a mai apucat să-și ia postul în primire înainte de a fi revocat, după numai patru zile, de premierul Nicolae Ciucă. Tudor Simota este acum șeful Direcţiei Generale de Supraveghere şi Control din ONJN.

Acesta ar fi rămas fără funcția de șef al ONJN după ce Cancan a publicat o anchetă care vorbea despre o posibilă legătură a lui Simota cu unele firme care vând softuri pe piața jocurilor de noroc. Jurnaliștii de la Cancan au arătat că Tudor Simota ar fi cunoscut-o foarte bine pe Odeta Nestor, fost președinte al ONJN, situație care ar fi putut aduce avantaje directe firmelor la care aceasta ar deține acțiuni.

Surse din cadrul ONJN au declarat, pentru Gândul, că vizita nocturnă pe care Simota a făcut-o, vineri, la Grand Casino, ar avea legătură cu Odeta Nestor. În acest sens, sursele citate au precizat că, în trecut, Odeta Nestor ar fi fost asociată cu Amiran Dzanașvili, patronul de origine israeliană al cazinoului de la hotel Marriott.

Simota nu s-ar fi legitimat

Pentru că asocierea s-ar fi destrămat într-un mod neplăcut pentru fosta președintă a ONJN, aceasta i s-ar fi plâns lui Tudor Simota, care, prin vizita făcută vineri seară, ar fi vrut să-i provoace lui Dzanașvili neplăceri.

Ca urmare, Tudor Simota ar fi mers „să verifice” cele trei mese despre care știa că, din lipsa clienților, fuseseră închise de conducere, pentru a constata dacă nu cumva au fost redeschise în mod ilegal.

De remarcat că Simota nu s-ar fi legitimat, plimbându-se nervos, peste tot, iar, când reprezentanții cazinoului l-au anunțat că vor chema Poliția, a plecat. Nu înainte însă de a da un telefon în care a solicitat așa-zise „echipe de control” la fața locului. „Echipe” care nu au mai ajuns niciodată la cazinou.

Nici nu e de mirare, din moment ce, potrivit surselor noastre, nu era în planul ONJN niciun control la Marriott. Nemaivorbind de faptul că directorul Simota de la ONJN ar fi mirosit a băutură, potrivit celor prezenți.

Simota a fost filmat în cazinou

Așa cum reiese și din imaginile surprinse de camerele de supraveghere, fostul președinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc a venit singur – ceea ce nu se întâmplă nicicum la un control adevărat, potrivit surselor noastre – și ar fi început să pună întrebări, iar, la un moment dat, însoțit de un reprezentant al cazinoului, a ajuns și în zona în care se aflau cele trei mese puse în discuție.

Odeta Cristinela Nestor a fost președinte al ONJN din 2013, fiind numită, la acea vreme, de Victor Ponta, până în 2017, când a fost eliberată din funcție de Sorin Grindeanu.

În prezent, Odeta Nestor conduce Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță (AOJND), organizație care din 2017 reprezintă interesele operatorilor de jocuri de noroc din online, atât în fața autorităților române, cât și la Comisia Europeană. Asociația este parteneră cu una dintre cele mai influente entități din domeniu la nivel european – European Gaming and Betting Association (EGBA), cu sediul la Bruxelles.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?