EXCLUSIV | Frații Andrew și Tristan Tate, vizitați în arest, în toiul nopții, de un personaj misterios! Discuția s-a întins până după ora 01:30

EXCLUSIV | Frații Andrew și Tristan Tate, vizitați în arest, în toiul nopții, de un personaj misterios! Discuția s-a întins până după ora 01:30
Frații Andrei și Tristan Tate
Publicat: 31/12/2022, 07:00

Frații Andrew și Tristan Tate au fost vizitați joi noapte, în Arestul Central al Poliției Capitalei, de  reprezentantul unei ambasade. Cei trei au avut o discuție privată, care s-a întins mult după miezul nopții.

Procurorii DIICOT au semnat joi ordonanțele de reținere pe numele fraților Tate și a celor două românce care ar fi făcut parte din gruparea condusă de ei, după o anchetă maraton care durat aproximativ 16 ore. Ajunși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Capitalei, cei doi au fost supuși unui control medical sumar, după care au fost conduși în celulă.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul, că, la scurt timp după reținere, la Arestul Central s-a primit o solicitare din partea unei reprezentanțe diplomatice, prin care s-ar fi cerut o întrevedere urgentă cu Andrew și Tristan Tate.

Solicitarea a fost aprobată, iar după miezul nopții, frații Tate au fost vizitați de un bărbat cu imunitate diplomatică. Sursele citate au precizat că cei trei ar fi avut o discuție privată, care s-a terminat abia în jurul orei o1:30.

Frații Andrew și Tristan Tate s-au prevalat la dreptul la tăcere

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că vizita a fost posibilă ca urmare a unei convenții internaționale prin care, dacă un cetățean este arestat într-un stat străin, personalul reprezentanței diplomatice a statului din care face parte trebuie să-i acorde consultanță.

În acest sens, personalul diplomatic trebuie să-i comunice, în principal, drepturile pe care le are și să-i recomande un avocat, acolo unde este cazul.

Sursele citate cu precizat că Andrew și Tristan Tate nu au formulat nicio solicitare după momentul încarcerării, iar în ce privește drepturile pe care le au, s-au prevalat de dreptul la tăcere și au refuzat să răspundă la întrebările puse de anchetatori.

Frații Tristan și Andrew Tate au fost reținuți, joi, de procurorii DIICOT, împreună cu două tinere românce, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

Vineri, Tribunalul București a decis ca toți patru să fie arestați preventiv pentru 30 de zile. Avocatul fraților Tate a confirmat că s-au emis mandate de arestare pentru aceștia și a anunțat că decizia va fi contestată la Curtea de Apel București.

Gândul a publicat primele imagini, în exclusivitate, după reținerea fraților Tristan și Andrew Tate, precum și a celor două românce, toți fiind scoși încătușați din sediul DIICOT, joi noapte, după mai multe ore de audieri, și duși în arestul Poliției Capitalei. (Imaginile, precum și mai multe informații despre dosarul fraților Tate, AICI)

Aceștia sunt acuzați că, împreună cu cele două românce, una dintre ele fiind fostă polițistă la Secția 7 din București, „au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

Primele informații despre implicarea unei foste polițiste din București în gruparea de trafic de persoane a fraților Tristan și Andrew Tate au fost publicare de Gândul în exclusivitate, joi, imediat după perchezițiile și ridicarea celor doi britanici de la vila lor din Pipera. (Mai multe informații, AICI)

Anchetatorii au arătat că au fost identificate, până acum, șase victime, toate recrutate prin metoda loverboy.

„Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, a anunțat DIICOT.


CITEȘTE ȘI:

Frații Tate și fosta polițistă, arestați preventiv pentru 30 de zile. Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel

EXCLUSIV | Frații Tristan și Andrew Tate, anchetați de cel mai dur procuror DIICOT. Magistratul l-a băgat la pușcărie pe sângerosul traficant de droguri Marian Bejan și a soluționat dosarul Colectiv

EXCLUSIV | Ce avere avea, înainte să demisioneze din Poliție, femeia acuzată că îi ajuta pe frații Andrew și Tristan Tate să-și exploateze sexual victimele. Luana avea primul grad de ofițer

„The Sun” citează „Gândul” în scandalul „Frații Tate”. Legătura cu Greta Thunberg și cutiile de pizza

Ce scrie presa internațională despre cazul fraților Tate. Cei doi sunt reținuți pentru 24 de ore și acuzați de trafic de persoane

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului