EXCLUSIV | În ce stadiu este proiectul noului Stadion Dinamo și ce avize îi lipsesc. CNI: „Estimăm că vom avea licitație până la sfârșitul anului”

EXCLUSIV | În ce stadiu este proiectul noului Stadion Dinamo și ce avize îi lipsesc. CNI: „Estimăm că vom avea licitație până la sfârșitul anului”
Publicat: 03/07/2023, 08:00

Într-un răspuns pentru Gândul, Compania Națională de Investiții (CNI) a explicat în ce stadiu este proiectul privind construirea noului stadion Dinamo. Potrivit companiei, în prezent  se așteaptă mai multe avize de la mai multe instituții, printre care și Primăria Capitalei. De asemenea, proiectul nu are stabiliți indicatorii economici, adică valoarea exactă a investiției. În plus, demolarea actualei arene trebuie făcută de Clubul Dinamo, iar în ceea ce privește licitația pentru construirea stadionului, aceasta ar putea fi organizată până la sfârșitul anului.

Potrivit CNI, proiectul noului stadion Dinamo așteaptă „ultimele avize” de la mai multe instituții.

„În prezent se așteaptă emiterea ultimelor avize necesare, cerute prin certificatul de urbanism nr. 399 din 10.05.2022, în vederea completării documentației pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Dintre acestea amintim avizul de la Agenția pentru Protecția Mediului București, de la Comisia Tehnică de Circulație din Primăria Municipiului București, precum și de la Brigada Rutieră din cadrul IGPR, precum și de la FRF”, au transmis, pentru Gândul, reprezentanții CNI.

Potrivit sursei citate, după obținerea avizelor se va demara procedura de aprobare a sumelor necesare pentru investiție.

Banii, aprobați în ședință de Guvern

„În perioda următoare, după obținerea avizelor necesare, se va demara procedura de aprobare a indicatorilor tehnico-economici care implică parcurgerea mai multor etape, respectiv: Avizare în Consiliul tehnico-Economic al CNI, Avizare în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării, Avizare în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe, prezentare și aprobare proiect de hotărâre în ședință de Guvern. Ulterior, CNI demarează procedura de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de proiectare și execuție”, se arată în răspunsul CNI.

În ceea ce privește procedurile de achiziție publică, adică licitația pentru atribuirea proiectului propriu-zis, de construire a stadionului, acestea ar putea putea fi organizate până la sfârșitul anului, potrivit CNI.

Când ar putea începe lucrările

Practic, potrivit surselor Gândul, după atribuirea contractului, compania câștigătoare va demara construcția noului stadion, care ar putea începe anul viitor, în primăvară, asta dacă licitația va decurge normal, fără probleme, și dacă Dinamo va reuși să demoleze actuala arenă, clubul având această obigație.

„Precizăm că în sarcina beneficiarului final, CS Dinamo, vor reveni lucrările de demolare ale actualei arene”, se arată în răspunsul CNI.

Sursa citată mai arată că detaliile proiectului, respectiv facilități și dotări, vor fi stabilite după obținerea tuturor avizelor.

„Referitor la valoarea investiției și ce anume va prevede proiectul noii arene din punct de vedere al funcțiunilor, dotărilor și facilităților, sumele finale și detaliile finale vor putea fi stabilite doar după emiterea tuturor avizelor”, se mai arată în răspunsul celor de la CNI.

La acest moment, principalele caracteristici ale noii arene sunt:

  • Capacitate de 25.000 de locuri
  • Arena va avea și spații dedicate mai multor discipline sportive ale CS Dinamo, nu doar fotbal (pentru box, haltere, judo, scrimă, lupte, atletism)
  • Posibilitate de omologare pentru categoria 4 UEFA
  • Valoare estimate: peste 700 de milioane de lei.
Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. David Popovici și-a cumpărat „bestie” decapotabilă de peste 200.000 de euro! Băiatul modest a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el...
Putin, palat de 1 miliard. Imagini uluitoare din casa dictatorului
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani