EXCLUSIV | Ipoteză-șoc în cazul „bombardierului” cu Mercedes. Ce droguri ar fi consumat bărbatul care și-a bătut joc de autorități

Publicat: 27/10/2022, 18:47
Actualizat: 27/10/2022, 19:09

Anchetatorii suspectează că șoferul reținut după ce a fugit cu mașina de lux, deși autoturismul său era înconjurat de un polițist și patru jandarmi, ar fi consumat un nou tip de stupefiante, care nu pot fi depistate de aparatul Drug Test aflat în dotarea Poliției Române. În același timp, pentru a putea cere arestarea preventivă, procurorii au pus în discuție posibilitatea ca Antonio Șerban să fie acuzat de tentativă de omor.

Cunoscut consumator de droguri, Antonio Michelle Șerban a pus pe jar, pentru câteva ore, toată Poliția Capitalei. Membru al clanului Ștoacă, specializat în fapte de trafic de droguri și proxenetism, bărbatul, care conducea un bolid Mercedes, a fost oprit de un echipaj al Brigăzii Rutiere în apropiere de Parcul Tineretului, din Sectorul 4.

Polițiștii i-au făcut semn să tragă pe dreapta după ce ar fi condus agresiv, în sensul că ar fi făcut slalom printre mașini fără să semnalizeze. După ce, inițial, a oprit, acesta nu a mai fost cooperant și a refuzat să prezinte actele. La fața locului au intervenit și patru jandarmi, iar în timp ce aceștia încercau să spargă geamul autoturismului, bărbatul de la volan a demarat și a trecut pe roșu, în viteză, printre pietonii care traversau.

Acesta a fost prins abia joi dimineață, de către polițiștii Secției 19, și dus la audieri la Sediul Brigăzii de Poliție Rutieră, unde a fost testat atât pentru consum de alcool, cât și pentru droguri. După ce ambele rezultate au fost negative, bărbatul a fost dus și la Institutul Național de Medicină Legală, pentru recoltarea probelor de sânge.

Surse din Poliție au declarat, pentru Gândul, că se presupune faptul că Antonio Șerban a consumat o nouă categorie de etnobotanice, care nu poate fi depistată cu aparatul Drug Test și care, în unele situații, nu iese nici măcar în urma analizelor de sânge.

Sechestru pe Mercedesul șoferului fugar

Anchetatorii spun că modul în care s-a comportat șoferul este specific unei persoane aflate sub influența drogurilor, mai ales că Șerban este cunoscut drept consumator de stupefiante. În acest sens, a făcut obiectul unui dosar penal în vara lui 2020, când a fost cercetat alături de alți trei bărbați, între care și fiul unui fost șef din Poliția Română. Atunci, Antonio Michelle Șerban a scăpat după ce instanța de judecată a decis să renunțe la urmărirea penală.

Momentan, tânărul a fost reținut doar pentru tulburarea liniștii publice, în condițiile în care conducerea sub influența substanțelor interzise nu s-a probat, iar pentru distrugere – în condițiile în care, ca să scape, a lovit cu intenție două mașini – este nevoie de plângere prealabilă.

De aceea, procurorii au ridicat problema ca șoferul să fie încadrat la tentativă de omor, după ce a trecut, în viteză, printr-un grup de pietoni, însă nu s-a ajuns la o concluzie clară, în condițiile în care nu a rănit nicio persoană.

Surse judiciare au afirmat, însă, că autoturismul Mercedes va fi sechestrat pentru a fi vândut în vederea acoperirii prejudiciului în cazul faptelor de distrugere, dacă părțile vătămate se vor constitui părți civile.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase