EXCLUSIV | Locuitorii unui cartier din Sectorul 1 sunt terorizați de hoți. O dată la două zile, intră noaptea în casele oamenilor sau le sparg mașinile: „I-au luat telefonul de la cap, în timp ce dormea” (FOTO)

Publicat: 28/07/2022, 21:00

Locuitorii unui cartier de case din Sectorul 1 trăiesc de aproape o lună un adevărat coșmar. Cel puțin o dată la două zile, patru tineri dau spargeri pe timp de noapte, în casele oamenilor din cartierul Sisești, furând de la telefoane mobile până la carduri și bani. Hoții au fost surprinși de camerele de supraveghere ale oameni din zonă în timp ce fură, noaptea, și din mașini.

Hoții acționează în zona Sisești (Vatra Nouă), între Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești și strada Jandarmeriei, iar oamenii cărora le-ar fi spart casele și mașinile spun că ar fi vorba de patru tineri, dintre care trei ar fi minori.

Deși păgubiții dormeau când hoții le-au intrat în case, cea mai mare temere a acestora este ca situația să nu degenereze în violență și să se ajungă la adevărate tragedii. Oamenii sunt disperați și speră ca poliția să ia cât mai repede măsuri în cazul furturilor ca-n codru din zona Sisești.

Hoții nu par a fi speriați că sunt în vizorul polițiștilor, pentru că, între timp, spargerile continuă.

„I-au luat telefonul de la cap, în timp ce dormea, după 16 ore de muncă”

„Spargerile în cartier au început acum trei săptămâni, poate chiar o lună. Prima dată, au spart o casă a unor vecini. Inițial, de acolo, s-a furat un telefon. Au spart pur și simplu un geam care era rabatat, l-au lovit și au intrat în casă. Sunt  camere video, este filmare de acolo cu ei când trec pe lângă poartă. Aproape toate spargerile s-au întâmplat noaptea, când oamenii erau acasă.

De atunci, cam o dată la două seri au tot fost spargeri. Ulterior, au spart și o mașină, iar apoi o altă casă, pe strada Iezeru. Proprietarii erau în casă, i-au luat telefonul de la cap, omul dormea. Venea după o zi de muncă de vreo 16 ore și dormea dus. Când a văzut pe înregistrări că sunt patru indivizi, a fost relativ ușurat că nu s-a trezit, pentru că putea să se întâmple mai rău”, a declarat pentru Gândul un bărbat care locuiește în cartierul terorizat de hoți.

Tinerii care terorizează oamenii din cartierul Sisești au fost surprinși de camerele de supraveghere ale proprietarilor din zonă. În imagini apar mai mulți tineri care merg fie în grup, fie individual și verifică portierele mașinilor sau se opresc în dreptul intrărilor în curți.

După ce le-au fost sparte casele, oamenii din cartierul Sistești au făcut plângeri la Poliție și le-au arătat filmulețele în care sunt surprinși tinerii pe care aceștia îi suspectează că au furat din case și din mașini.

„Poliția știe cine sunt, dar ei dau în continuare spargeri”

Polițiștii de la Secția 2 Poliție –  cei care se ocupă de cazul spargerilor din cartierul Sisești – au ridicat probele cu camerele video și au luat amprente din locurile de unde au fost reclamat spargerile.

Oamenii susțin însă că, până acum, nu s-a luat nicio o măsură care să-i potolească pe hoți. Ba mai mult, aceștia mărturisesc, disperați, că spargerile au continuat.

„S-au furat și niște carduri, care au fost și folosite, au plătit cu ele pe la benzinării. Sunt patru indivizi, se văd pe camerele video, se plimbă pur și simplu nestingheriți. A venit poliția de la Secția 2, au luat amprente și declarații de la cei păgubiți.

În mod normal, ar trebui să aibă și probe de pe unde s-au folosit cardurile. Din informațiile pe care le avem, nu s-a întâmplat absolut nimic. Nicio reținere făcută. Ceea ce am auzit și noi, neoficial, este că polițiștii ar aștepta să strângă mai multe probe la dosar. Dar s-au spart în continuare case. Dacă Poliția știe cine sunt, atunci să-i pună  măcar sub supraveghere”, a mai spus, pentru Gândul, bărbatul care locuiește în cartierul terorizat de hoți.

”În momentul de față, se fac cercetări. Vom reveni cu un punct de vedere. Momentan, asta este tot ceea ce putem să spunem”, au răspuns reprezentanții Poliției Capitalei, după ce Gândul a cerut un punct de vedere în legătură cu spargerile din zona Sisești.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Lupta unei femei din Peru pentru o „moarte demnă” s-a sfârșit cu o decizie istorică