EXCLUSIV. Ludovic Orban, ședință nocturnă furtunoasă cu Nicușor Dan și consilierii PNL pe tema suspendării PUZ-urilor. Decizie de ultimă oră (SURSE)

EXCLUSIV. Ludovic Orban, ședință nocturnă furtunoasă cu Nicușor Dan și consilierii PNL pe tema suspendării PUZ-urilor. Decizie de ultimă oră (SURSE)
EXCLUSIV. Ludovic Orban, ședință nocturnă furtunoasă cu Nicușor Dan și consilierii PNL pe tema suspendării PUZ-urilor. Decizie de ultimă oră (SURSE)
Publicat: 25/02/2021, 13:27
Actualizat: 26/02/2021, 10:36

Consiliul General al Municipiului București va analiza, mâine, propunerea Primarului General Nicușor Dan de a fi suspendate PUZ-urile pentru 5 sectoare ale Capitalei, inițiativă care a împărțit Capitala în două tabere, pro și contra. Însă specialiștii sunt de părere că o astfel de suspendare a PUZ-urilor, pentru doi ani de zile, va duce la un blocaj social și economic, cu efecte devastatoare.

GÂNDUL.RO a prezentat, pas cu pas, fiecare episod al acestei ”lupte” furibunde, perspectivele fiind – potrivit specialiștilor – sumbre. Proiecte de investiții în valoare de sute de milioane de euro vor fi puse ”pe butuci” în eventualitatea suspendării PUZ-urilor, iar dezvoltarea imobiliară a Capitalei va fi afectată dramatic.

Evenimentele se află în plină desfășurare și, potrivit surselor GÂNDUL.RO, aseară a avut loc o ședință-fulger la care au participat Ludovic Orban, președintele PNL, Nicușor Dan și consilierii PNL, asta în vreme ce toți consilierii CGMB ”au început să primească notificări”.

ÎN EXCLUSIVITATE, sursele GÂNDUL.RO dezvăluie că ”dezvoltatorii imobiliari le vor cere daune consilierilor care vor vota inițiativa lui Nicușor Dan”.

Consilierii PNL, ”strânși cu ușa” de Ludovic Orban și Nicușor Dan

Inițiativa lui Nicușor Dan de a suspenda PUZ-urile de sector și toate controversele create pe margine acestui subiect fierbinte l-au determinat pe Ludovic Orban să intervină de urgență, iar aseară a avut loc o ”ședință furtunoasă”.

Sursele GÂNDUL.RO au dezvăluit, ÎN EXCLUSIVITATE, că Orban ”a încercat să îi convingă pe consilierii PNL să voteze propunerea lui Nicușor Dan”.

Mai mult, potrivit acelorași surse, ”Primarul General al Capitalei a recurs chiar la rugăminți față de aceștia, insistând că suspendarea PUZ-urilor trebuie să devină realitate”.

Consilierii PNL, totuși, au spus că – pur și simplu – le este teamă de urmări, nedorind să plătească ”oalele sparte” dacă vor vota această propunere.

Un amendament-surpriză și reacția lui Nicușor Dan

În aceeași ședință în timpul căreia tensiunea a fost in crescendo, Cristina Trăilă a replicat, potrivit surselor GÂNDUL.RO, că suspendarea PUZ-urilor nu ar reprezenta niciun pericol din punct de vedere economic sau social, încercând – la rândul său – să îi convingă pe consilierii PNL că trebuie să voteze inițiativa Primarului General.

Aceleași surse transmit că Trăilă face tot posibilul pentru a prelua șefia PNL la Sectorul 4 al Capitalei.

Până la urmă, dezvăluie sursele GÂNDUL.RO, ÎN EXCLUSIVITATE, în ședința nocturnă la care au participat Ludovic Orban, Nicușor Dan și consilierii PNL s-a luat hotărârea de a se insera un amendament esențial.

”S-a hotărât să se pună un amendament potrivit căruia vor face excepție, în eventualitatea suspendării PUZ-urilor, cazurile care au primit certificat de urbanism și autorizație de construcție”, spun sursele GÂNDUL.RO.

Totuși, Nicușor Dan s-a opus, cu vehemență, unui astfel de amendament. Într-un final, fiindcă părerile nu coincideau, ședința a fost amânată pentru o oră, iar apoi amânată pentru astăzi dimineață.

Ședința Comisiei pentru Urbanism și Amenajarea Teritoriului a Consiliului General al Municipiului București – în care va fi analizată propunerea lui Nicușor Dan de suspendarea a PUZ-urilor pentru 5 sectoare ale Capitalei – va avea loc mâine, de la ora 11.00, ”în format mixt, fizic și pe o platformă de conferințe online, conform opțiunii fiecărui membru al comisiei”, au mai transmis sursele GÂNDUL.RO, ÎN EXCLUSIVITATE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?