EXCLUSIV | Marcel Ciolacu dezminte zvonurile: “Nu voi cere demisia ministrului Cătălin Predoiu”

EXCLUSIV | Marcel Ciolacu dezminte zvonurile: “Nu voi cere demisia ministrului Cătălin Predoiu”
Marcel Ciolacu, președintele PSD
Publicat: 31/01/2023, 22:20
Actualizat: 31/01/2023, 22:26

Marcel Ciolacu, președintele PSD, infirmă zvonurile vehiculate în spațiul public, conform cărora va cere demisia lui Cătălin Predoiu. Întreaga controversă a plecat de la declarațiile făcute de ministrul Justiției care a susținut într-un interviu că fostul polițist Dan Hosu – soțul fostei șefe DIICOT Giorgiana Hosu – ar fi fost achitat de instanță în apel, declarația sa stârnind semne de întrebare, cu atât mai mult cu cât procesul nu s-a încheiat, iar următorul termen de judecată e stabilit abia pe 7 februarie. Ministrul Justiției a revenit ulterior asupra declarației sale, spunând că a fost „o eroare de judecată, bazată pe o festă de memorie.”

„Nu!”, a fost răspunsul lui Marcel Ciolacu, întrebat de jurnaliștii Gândul dacă va cere demisia lui Cătălin Predoiu în următoarea ședință a coaliției, convocată pentru miercuri. Reamintim că în luna mai a acestui an va avea loc rocada de putere la nivelul Guvernului între PSD și PNL, iar rotaţia premierilor va avea loc conform acordului politic semnat şi asumat de către coaliţie.

Cătălin Predoiu își justifică declarațiile: „De bună credinţă am crezut în adevărul celor afirmate”

„În cadrul dialogului pe care l-am avut cu moderatoarea, am afirmat că soţul doamnei Giorgiana Hosu a fost achitat în cadrul unui proces, în realitate procesul nefiind definitiv judecat.

Eroarea comisă a fost fără intenţie, de bună credinţă am crezut în adevărul celor afirmate, dar, regretabil, nu am verificat în prealabil informaţia pe care o aveam din surse neoficiale”, a scris Cătălin Predoiu pe facebook, după declarațiile făcute.

”Graba cu care a corectat jurnalistul arată că ministrul are un interes aparte în legătură cu respectiva cauza penală…”

Declarațiile ministrului Justiției din partea PNL nu au rămas însă fără ecou în spațiul public, existând reacții venite, atât din partea societății civile, cât și din sfera oamenilor politici și a magistraților.

În acest context, Asociația de procurori Inițiativa pentru Justiție (AIJ) i-a cerut, marți, demisia ministrului Justiției, Cătălin Predoiu (PNL) după declarațiile făcute de acesta într-o speță în care nu există, până în prezent, o hotărâre definitivă.

”Graba cu care a corectat jurnalistul arată că ministrul are un interes aparte în legătură cu respectiva cauza penală (…) Domnul Cătălin Predoiu, în calitatea sa de ministru al Justiției, nu are atribuții legate de informarea publicului în legătură cu soluțiile instanțelor, ci atribuții legate de buna funcționare a justiției, în condiții de independență, sens în care ar trebui să se abțină de la a purta discuții pe tema soluțiilor ce urmează a se da în dosare aflate în stare de judecată”, au punctat procurorii.

Declarația lui Predoiu a avut loc la Europa FM în 18 ianuarie, iar termenul pentru o eventuală sentință definitivă este stabilit în 7 februarie.

CITIȚI ȘI:

Cătălin Predoiu, precizări cu privire la gafa comisă în legătură cu dosarul soțului fostei șefe a DIICOT. „O eroare fără intenție”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase