EXCLUSIV. Medicul Șerban Bubenek s-a vaccinat, astăzi, anti-COVID: ”Știu ca voi fi protejat de acest vaccin așa cum am fost protejat toată viața prin toate celelalte vaccinuri pe care le-am primit”

EXCLUSIV. Medicul Șerban Bubenek s-a vaccinat, astăzi, anti-COVID: ”Știu ca voi fi protejat de acest vaccin așa cum am fost protejat toată viața prin toate celelalte vaccinuri pe care le-am primit”
EXCLUSIV. Medicul Șerban Bubenek s-a vaccinat, astăzi, anti-COVID: ”Știu ca voi fi protejat de acest vaccin așa cum am fost protejat toată viața prin toate celelalte vaccinuri pe care le-am primit”
Publicat: 06/01/2021, 16:30
Actualizat: 06/01/2021, 17:48

Campania de vaccinare anti-COVID a cadrelor medicale din România se află în plină desfășurare, iar profesorul Șerban Bubenek – președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă – s-a vaccinat chiar astăzi, la Institutul Inimii.

Dincolo de toate discuțiile pro și contra pe marginea vaccinării împotriva noului coronavirus – existând și multe păreri contrare -, profesorul Șerban Bubenek a declarat, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO, că are datoria de a se proteja și, nu în ultimul rând, de a-și proteja familia și pacienții. În condiții de pandemie acută, la nivel mondial, Șerban Bubenek consideră că doar vaccinarea poate fi soluția prin care oamenii vor învinge acest asalt permanent al noului coronavirus.

Cunoscutul specialist – a cărui echipă face toate eforturile pentru a salva și viața actorului Bogdan Stanoevici, infectat cu noul coronavirus – a mai transmis, în același timp, că vaccinul anti-COVID îl va proteja, așa cum s-a întâmplat și în cazul tuturor celorlalte vaccinuri pe care le-a primit de-a lungul timpului. Într-adevăr, decizia de a se vaccina sau nu împotriva noului coronavirus aparține fiecărui cetățean, mai transmite profesorul Bubenek, ”dar cel mai sigur este să alegi pe baza dovezilor științifice”, cu atât mai mult cu cât – de peste două secole – vaccinarea a eradicat boli infecțioase și a salvat vieți.

”Sunt dator să-mi protejez familia, pacienții și pe mine însumi. Știu ca voi fi protejat de acest vaccin așa cum am fost protejat toată viața prin toate celelalte vaccinuri pe care le-am primit: antivariolic, antidifteric, antipoliomielitic, anti-TBC, antigripal, etc. Soluția potrivită pentru stoparea acestei pandemii este vaccinarea! Ești liber să alegi, dar cel mai sigur e să alegi informat pe baza dovezilor științifice despre cum de peste 200 ani vaccinarea a salvat vieți individuale dar și omenirea, eradicând multe boli infecțioase!”, a declarat, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO, profesorul Șerban Bubenek.

Profesorul Șerban Bubenek: ”Soluția potrivită pentru stoparea acestei pandemii este vaccinarea!”

Încă 150.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns în România

România a primit, în această dimineață, încă 150.000 de doze de vaccin anti-COVID, din cota pe care o are repartizată – pentru luna ianuarie 2021 – prin mecanismul comun al Uniunii Europene.

40.000 au fost aduse la București, cu o aeronavă care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, și vor ajunge la Institutul Cantacuzino, a informat digi24.ro.

Restul dozelor  de vaccin anti-COVID vor ajunge în Timișoara și Cluj. Aceasta reprezintă a treia tranșă de vaccin anti-COVID-19 care ajunge în țara noastră. Prima a fost una simbolică – de 10.000 de doze – iar a doua a fost de 140.500 de doze. Până la sfârșitul lunii ianuarie, România trebuie să primească 600.000 de doze de vaccin.

Dr. Valeriu Gheorghiţă, despre reacțiile adverse care ar putea fi provocate de vaccinul anti-COVID

Vaccinarea oficialilor, dar și a preşedintelui României, va avea loc ”la momentul potrivit” – în etapa corespunzătoare care prevede vaccinarea demnitarilor – a menționat mediul Gheorghiță, după recepţionarea primelor 10 mii de doze de vaccin Pfizer – BioNTech la Institutul Cantacuzino din Capitală.

Dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, a declarat că efectele adverse generale după administrarea vaccinului pot consta  în febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare.

”Reacţiile adverse cele mai frecvente sunt de intensitate uşoară-medie: durere, disconfort, roşeaţă, tumefacţie la locul injecţiei. Se pot înregistra reacţii adverse generale: febră, dureri de cap, dureri musculare şi articulare. Au fost înregistrate câteva cazuri de reacţii adverse majore la persoane cu istoric alergic de şoc anafilactic (…) Estimăm că etapa 1 de vaccinare se va termina la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie. Eventualele doze de vaccin refuzate de personalul medical vor redistribuite în etapa a doua de vaccinare, destinată persoanelor vulnerabile”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top