EXCLUSIV | Mitică Popescu, internat la Spitalul de Urgență Floreasca, din cauza unor probleme cardiace. Ce spun medicii despre starea de sănătate a îndrăgitului actor

EXCLUSIV | Mitică Popescu, internat la Spitalul de Urgență Floreasca, din cauza unor probleme cardiace. Ce spun medicii despre starea de sănătate a îndrăgitului actor
Actorul Mitica Popescu primeste premiul Gopo pentru intreaga cariera, in cadrul celei de a saptea editii a Galei Gopo, organizata de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc, in Bucuresti, luni, 25 martie 2013. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 19/12/2022, 19:24
Actualizat: 19/12/2022, 19:47

Mitică Popescu este internat de duminică la Spitalul de Urgenţă Floreasca, în secția Cardiologie, au declarat pentru Gândul surse apropiate actorului. Medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a confirmat că îndrăgitul actorul este internat, dar a precizat că acesta și-a exprimat dorința de a nu fi date detalii despre starea sa de sănătate, în acest moment.

Maestrul cinematografiei românești a ajuns la spital la doar două săptămâni după ce a împlinit, pe 2 decembrie, venerabila vârstă de 86 de ani.

Este internat de ieri, dar și-a exprimat dorința de a nu se da informații suplimentare despre starea sa de sănătate. Cert este că este în stare stabilă, cooperant și conștient”, a declarat, pentru Gândul, medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Actorul Mitică Popescu a dezvăluit recent că face frigul în casă

Cu doar o săptămână înainte de a ajunge la spital, actorul Mitică Popescu spunea că preferă să mai pună o haină pentru a face economie la facturi, în apartamentul unde deține o sobă pe gaze. Mitică Popescu a admis că, practic, face frigul în casă în plină iarnă – și nu doar din cauza economiei, ci și pentru că ar fi observat că „gazele nu au presiune, cred că bagă mult aer” și, în plus, „nici putere calorică nu mai este, nu se încălzește deloc în casă”.

Eu nu am calorifere, am sobă de teracotă pe gaze. Deocamdată, nu știu cât o să plătesc, aștept factura. Ca să mă mai încălzesc, mai pun pe mine o vestuță, un pulover, o geacă. Noroc că eu sunt și un pic călit, căci am muncit în viață și în frig”, spunea Mitică Popescu, pentru impact.ro, cu doar o săptămână înainte de a fi internat la Cardiologie.

Locuiește singur, de 24 de ani, de când soția lui, actrița Leopoldina Bălănuță, s-a stins din viață

Artistul are o pensie relativ decentă, în raport cu alți pensionari din România, după cei 50 de ani de activitate. În plus, își mai rotunjește veniturile și din drepturile de difuzare, dar și din colaborarea cu TVR 2, unde este gazda emisiunii de reportaje ”D-ale lui Mitică!”.

Soția lui, actrița Leopoldina Bănuță, s-a stins din viață în urmă cu 24 de ani, după o lungă suferință. De atunci, Mitică Popescu nu a mai dorit să se recăsătorească, dedicându-se doar vieții artistice

Românii îl cunosc de pe scenă, însă puțini știu că în anii `60 a trecut – ca deținut politic condamnat la trei ani de detenție pentru „trădare și trecere de frontieră” – prin infernul de la Periprava.

Maestrul Mitică Popescu este unul dintre românii care au supraviețuit mizeriei închisorilor comuniste, fiind aruncat acolo împreună cu alți tineri de seama lui, către finele „deceniului negru”.

Mitică Popescu a primit Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER 2009. În decembrie 2002, actorul a fost decorat cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații