EXCLUSIV | Motivul ireal pentru care elevele bătăușe de la Hunedoara nu au fost trase la răspundere pentru fapta lor. Cum au scăpat fără sancțiuni

Publicat: 20/09/2023, 08:00

Cele două eleve din Hunedoara care și-au agresat o colegă, la începutul lunii septembrie, au scăpat fără vreo sancțiune din partea școlii. Deși conflictul a avut loc în curtea instituției de învățământ, nu se pot aplica prevederile regulamentului școlar. Motivul este acela că agresiunea nu s-a petrecut în incinta școlii sau în timpul orelor. Comisia pentru prevenirea violenței a decis ca atât cele două eleve, cât și părinții lor să participe la ședințe de consiliere psihologică. La cererea părinților săi, eleva bătută a fost mutată în altă clasă.

Un filmuleț care a circulat pe site-urile de socializare în urmă cu aproximativ două săptămâni a șocat opinia publică prin agresivitatea imaginilor. Două eleve de 12 ani au fost filmate în timp ce-și băteau o colegă, chiar în curtea școlii unde învață. Totul ar fi pornit de la o discuție în contradictoriu între cele trei adolescente.

În filmuleț se vede cum fata de 11 ani este lovită cu palmele, cu pumnii, este trasă de păr, trântită, lovită cu picioarele direct în față și chiar călcată pe cap. Sub ploaia de lovituri extrem de violente pe care le primește, copila încearcă disperată printre lacrimi să-și convingă agresoarele să se oprească.

”Nu mai da în mine că mi-e rău, te rog, nu mai pot, mi-e rău. Carina, te rog, mi-e rău. Mi-e frică”, îi spune fata, plângând, uneia dintre bătăușe. Rugămințile ei nu o impresionează, însă, pe agresoare, care își continuă asaltul loviturilor, cu aceeași înverșunare.

„Mi se rupe inima-n bucăți, las-o”, „Gata, lăsați-o”, „Las-o că i-ai dat în cap, Carina”, sunt câteva dintre comentariile care se aud pe fundal, făcute de colegii celor trei eleve, care au asistat la bătaie, dar care nu au avut curajul să intervină.

Traumatizată de ceea ce i s-a întâmplat, dar și speriată că experiența ar putea să se repete, odată ajunsă acasă, copila agresată i-a ascuns mamei sale adevărul, spunându-i că a căzut și s-a lovit la față.

”A venit la mine și mi-a zis «mami, îți zic, dar dacă îți zic, o să mă bată mai rău și o să fie mai mulți»”, a povestit mama fetei agresate. Ulterior, imaginile în care fiica sa era bătută crunt de colegele ei au ajuns și la ea, iar femeia a mers la Poliție și a depus plângere.

Părinții bătăușelor, chemați săptămânal la școală

În timp ce polițiștii au deschis dosar penal pentru loviri sau alte violențe, Școala Gimnazială Nr. 1 Hunedoara, unde învață elevele, nu a putut aplica nicio sancțiune disciplinară în acest caz. Explicația este aceea că agresiunea, chiar dacă a avut loc chiar în curtea școlii, nu s-a petrecut în sediul instituției de învățământ sau în timpul activității școlare.

”Din cauza faptului că incidentul nu s-a petrecut în incinta instituției noastre și nici în timpul cursurilor, școala nu poate să ia măsuri disciplinare cu privire la comportamentul violent al adolescentelor, deși condamnă vehement orice formă de agresiune în rândul adolescenților”, a declarat, pentru Gândul, directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Hunedoara, Bianca Manea.

Singurele măsuri pe care instituția de învățământ a putut să le ia în acest caz au fost de a le include atât pe elevele bătăușe, cât și pe părinții acestora într-un program de consiliere psihologică și de a-i chema pe aceștia din urmă săptămânal la școală.

”Școala s-a autosesizat, a anunțat psihologul școlar, a purtat discuții cu elevii și părinții acestora și a întrunit Comisia pentru prevenirea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității, care a stabilit următoarele măsuri: program de consiliere individuală și consiliere de grup părinte-elev, de care beneficiază atât elevele, cât și părinții acestora pe tot parcursul anului școlar și întâlniri săptămânale la care participă părinții și profesorii diriginți ai elevelor”, a mai declarat, pentru Gândul, Bianca Manea.

În urma cererii făcute de părinții fetei bătute, aceeași comisie pentru prevenirea violenței a aprobat ca aceasta să fie transferată în altă clasă.

”Nu sunt șmecheră, dar sunt mândră de mine”

În urma anchetei pe care au efectuat-o la școală, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara susțin că, până la acest incident, cele două eleve bătăușe nu ar ar fi avut un comportament care să denote agresivitate.

Cu toate acestea, cel puțin în timpul liber, una din agresoare își etalează ostentativ calitățile de pugilistă amatoare. Pe site-urile de socializare a circulat un filmuleț în care adolescenta dă cu pumnul puternic într-un Boxing Machine, un dispozitiv care testează puterea prin lovirea sacului de box atașat.

Una dintre elevele bătăușe apare într-o filmare în care lovește cu putere într-un Boxing Machine, pentru a-și testa forța

”Nu sunt șmecheră, dar sunt mândră de mine că mi-am ascultat părinții când îmi spuneau «nu-ți fie frică de nimic și de nimeni»”, este mesajul care însoțește filmulețul în care agresoarea lovește cu forță în Boxing Machine.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Imagini scandaloase! O fată de 11 ani a fost snopită în bătaie de două fete de 12 ani, în curtea unui liceu din Hunedoara

Elevă de clasa a V-a la o școală din Câmpina, bătută de două colege de clasă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
De ce a murit fiul luptătorului Francis Ngannou? Micuțul avea doar 1 an și 3...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
A venit vestea teribilă despre Florin Piersic. Verdictul medicilor
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ţara în care dacă reuşeşti să îţi iei o casă nu poți ști dacă o...