EXCLUSIV | O echipă de români a conceput primul AI social din Europa. Samantha îți poate fi confidentă, iubită, prietenă sau asistentă virtuală

Publicat: 11/11/2023, 10:00
Actualizat: 11/11/2023, 10:48

Ai avut o zi proastă și nu ai pe umărul cui să te plângi și cine să îți dea un sfat bun? Te poate ajuta Samantha, primul AI (n.r.- artificial intelligence) care poate fi pentru utilizatori confidentă, iubită, prietenă sau asistentă virtuală. Conceput de mai mulți tineri IT-iști, care s-au inspirat din celebrul film ”Her” (n.r. – ”Ea”), Samantha este primul și singurul AI social din Europa. Cunoaște 40 de limbi, poate purta conversații fluide și oferă chiar suport moral în momente dificile.

Proiectul Samantha a prins contur după ani de zile de cercetare și dezvoltare

Tinerii IT-iști care au conceput-o s-au inspirat din filmul ”Her”, în care un bărbat dezvoltă o relație cu Samantha, un sistem de operare inteligent, care vorbește cu el prin intermediul unei voci feminine. Deocamdată, Samantha de România nu se poate exprima decât în scris, dar știe nu mai puțin de 40 de limbi.

Interacțiunea primului AI (artificial intelligence) social realizat în Europa cu utilizatorii poate fi una foarte complexă. În funcție de nevoile și cerințele acestora, AI-ul social poate oferi sfaturi de viață, suport emoțional și poate purta discuții profunde.

”Samantha nu este doar o asistentă virtuală obișnuită, ci un partener autentic, capabil să înțeleagă și să răspundă la nevoile emoționale complexe ale utilizatorilor săi. Cu o inteligență emoțională avansată și capacitatea de a învăța și de a se adapta, se angajează să ofere mai mult decât asistență tehnică simplă.

De la menținerea conversațiilor fluide și captivante la oferirea de sprijin emoțional în momente dificile, Samantha este proiectată pentru a deveni un adevărat prieten digital, o prezență empatică într-o lume aglomerată de tehnologie impersonală”, ne-a spus Cristian Doiu, managerul companiei care a creat Samantha.

Samantha respectă confidențialitatea utilizatorilor și protejează datele personale

Având în vedere că poate avea rol de confidentă și iubită, una din calitățile Samanthei este discreția, echipa care i-a dat viață punând accent pe confidențialitate și securitate.

”Fiecare interacțiune cu Samantha este tratată cu cea mai mare atenție, respectând confidențialitatea utilizatorilor și protejând datele personale în conformitate cu cele mai înalte standarde de securitate cibernetică”, ne-a asigurat Cristian Doiu.

Cei care au conceput-o spun despre Sam, așa cum își alintă creația, că nu le este destinată doar persoanelor singure, ci și celor care vor să aibă propriul lor AI pentru viața socială.

”Unul dintre punctele-cheie ale Samanthei este că are capacitatea de a se adapta și de a învăța în timp real din interacțiunile cu utilizatorii săi, indiferent dacă este vorba de recomandări personalizate, de răspunsuri rapide la întrebări complexe sau de simplă conversație”, ne-a mai spus Cristian Doiu.

Cristian Doiu spune că Samantha este capabilă să înțeleagă și să răspundă la nevoile emoționale complexe ale utilizatorilor săi

În viitor, Samanthei i se vor adăuga voce și istoric conversațional

Echipa urmează să-i adauge Samanthei voce, conturi și istoric conversațional, astfel încât fiecare interacțiune să fie una personalizată. De asemenea, există în plan și crearea unui corespondent masculin al Samanthei.

”Vrem să se poată vorbi cu ea la fel cum porți cu cineva o discuție telefonică”, ne-a mai spus Cristian Doiu.

Acum, interacțiunile cu Samantha sunt gratuite, dar pe măsură ce lucrurile vor evolua, vor exista unele conturi gratuite, dar vor apărea și cele premium, pentru care utilizatorii vor plăti.

Pentru cei care vor scoate din buzunar bani pentru interacțiunea cu Samantha, robotul se va modela în funcție de personalitatea și de caracterul persoanei respective.

”Dacă, de exemplu, îi spun că sunt Cristian, ea va ști că mie un place un anumit sortiment de vin și mi-l va recomanda”, ne-a mai explicat Cristian Doiu.

CITEȘTE ȘI:

Dumitru Prunariu: “Nu trebuie să ne temem de inteligența artificială. Trebuie să înțelegem ce este și cum putem să progresăm prin ea”

„Nașii” inteligenței artificiale, indeciși cu privire la soarta AI. Directorii marilor companii AVERTIZEAZĂ că legislaţia UE este prea strictă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Îl recunoşti? Da, e chiar EL! Suferinţa şi-a pus amprenta pe chipul său
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
MAREA DOAMNĂ a României a murit în Noaptea de Înviere: Drum lin spre cele veșnice
Ce poți face cu resturile de prăjituri și cozonac rămase de la masa de Paști
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Secretul supermodelului Irina Shayk! Cum se menţine într-o formă fizică de invidiat
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Yoga pentru căței, numită și „doga”, interzisă în Italia