EXCLUSIV | Bărbatul mort într-un tramvai din București a fost unul dintre primii politicieni de după Revoluție. Ce legătură avea cu Ion Iliescu

EXCLUSIV | Bărbatul mort într-un tramvai din București a fost unul dintre primii politicieni de după Revoluție. Ce legătură avea cu Ion Iliescu
Publicat: 31/05/2022, 16:42
Actualizat: 31/05/2022, 16:48

Autoritățile au stabilit identitatea bărbatului care a murit, luni, într-un tramvai din București. Bătrânul a fost unul dintre primii parlamentari de după Revoluția din 1989.

Polițiștii au intervenit, luni la prânz, la capătul liniei tramvaiului 23, din Prelungirea Ferentari, după ce un vârstnic a fost găsit mort pe unul dintre scaune. Pentru că tramvaiul respectiv tranzitează zone rău famate ale Capitalei, restul călătorilor nu au băgat de seamă că acesta a decedat, ci și-au imaginat că este o persoană care fie nu are adăpost, fie a băut peste măsură și a adormit.

Abia la capătul liniei, în Zețari, vatmanul și-a dat seama că omul a pățit ceva, după ce a rămas înțepenit la locul lui, cu toate că restul călătorilor coborâseră.

Primii care au ajuns la fața locului au fost medicii de pe ambulanță. Aceștia au constatat decesul fără să mai facă manevre de resuscitare, în condițiile în care s-a constatat că este mult prea târziu.

Cadavrul a fost ridicat și transportat la INML unde nu s-au găsit urme care să ridice suspiciuni de omor. „Liniile 8 și 23 au fost blocate 20 de minute pe Prelungirea Ferentari, în zona capătului de linie Zețari. Cauza: călător decedat în tramvai. S-au deplasat la fața locului specialiștii INML”, au anunțat reprezentanții Societății de Transport Bucureşti.

A fost ales pe listele FSN

Surse apropiate anchetei au dezvăluit, pentru Gândul, că persoana decedată este fostul deputat Vasile Rădulescu.

Acesta a fost unul dintre primii politicieni de după 1989 și a candidat, în 1990, pentru un fotoliu în Camera Deputaților din partea Frontului Salvării Naționale (FSN), partid înființat de Ion Iliescu și părintele PSD-ului din zilele noastre.

Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, acesta a intrat în Parlament alături de colegii FSN-iști Petre Roman, Bogdan Niculescu Duvăz, Adriean Videau, Adrian Severin, judecătorul Augustin Zegrean, astăzi cunoscut din postura de fost președinte al Curții Costituționale a României, dar și de avocatul Antonie Iorgovan, cunoscut drept „părintele Constituției”, care a fost candidat independent.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase