EXCLUSIV | PNL îi va retrage sprijinul politic lui Nicușor Dan și ar putea să-l schimbe pe Ciprian Ciucu de la conducerea filialei București – surse

EXCLUSIV | PNL îi va retrage sprijinul politic lui Nicușor Dan și ar putea să-l schimbe pe Ciprian Ciucu de la conducerea filialei București - surse
PNL îi va retrage sprijinul politic lui Nicușor Dan și ar putea să-l schimbe pe Ciprian Ciucu de la conducerea filialei București
Publicat: 24/08/2022, 20:27
Actualizat: 24/08/2022, 23:48

Proiectele lui Nicușor Dan ar putea rămâne fără majoritatea necesară ca să poată fi aprobate în Consiliul General, pentru că PNL îi va retrage, cel mai probabil din octombrie, sprijinul politic pe care i l-a acordat de când a candidat la Primăria Capitalei, au declarat în exclusivitate pentru Gândul surse politice.

Nicușor Dan a candidat în 2020 ca independent la Primăria Capitalei, dar cu susținerea PNL, în perioada în care președintele liberalilor era Ludovic Orban.

După ce Orban nu a mai fost la conducerea PNL, s-a vorbit de mai multe ori de retragerea sprijinului politic pentru Nicușor Dan, fără însă a se ajunge la o decizie.

Fără sprijinul PNL, Nicușor Dan nu doar că nu mai poate lua în calcul o candidatură pentru un al doilea mandat de primar general, dar va avea mari dificultăți de a obține o majoritate pentru proiectele pe care vrea să le treacă prin Consiliul General al Municipiului București în următorii doi ani.

Liderii PNL și-au arătat de mai multe ori dezamăgirea față de activitatea lui Nicușor Dan la conducerea Primăriei Capitalei, pentru care a primit susținerea partidului în urmă cu doi ani, în ciuda opoziției unora dintre membrii partidului, care ar fi vrut un candidat propriu.

Recent, PNL, prin vocea purtătorului de cuvânt, spunea că partidul încă aşteaptă de la Nicuşor Dan să-și onoreze obligaţiile pe care şi le-a asumat și să confirme promisiunile pe care le-a făcut în faţa bucureştenilor în 2020.

Ciprian Ciucu ar putea fi schimbat de la conducerea PNL București

Surse politice au declarat pentru Gândul că Ciprian Ciucu ar putea să piardă conducerea PNL București, pe care o deține în urma alegerilor din iulie 2021.

Motivele pentru care s-ar vrea schimbarea lui Ciprian Ciucu ar fi că actualul primar al Sectorului 6 ar fi privit ca un intrus în PNL, care a ajuns să aibă o relație ”prea apropiată” de Vlad Voiculescu, liderul USR București, au precizat sursele citate.

Și conducerile filialelor PNL de sector ar urma să fie schimbate.

Ciprian Ciucu a ajuns în PNL în 2016, după ce fusese susținut de M10, partidul Monicăi Macovei, pentru a candida la Primăria Capitalei și a abandonat când ar fi primit o ofertă de la liberali de a fi printre principalii candidați în CGMB.

Din 2016 până în 2019, Ciprian Ciucu a fost consilier general PNL, iar în 2020 a fost candidatul liberalilor pentru Primăria Sectorului 6, fiind susținut de Alianța USR-PLUS.

În timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2020, Vlad Voiculescu și-a arătat de multe ori sprijinul pentru Ciprian Ciucu, prin declarații, dar și prin postările pe Facebook.