EXCLUSIV | Polițiștii bucureșteni au descins cu mascații în casa unui bucureștean care avea o pușcă de jucărie. Anchetatorii i-au dărâmat poarta

EXCLUSIV | Polițiștii bucureșteni au descins cu mascații în casa unui bucureștean care avea o pușcă de jucărie. Anchetatorii i-au dărâmat poarta
Caracter ilustrativ/Sursa/Poliția Română
Publicat: 26/09/2022, 19:54
Actualizat: 27/09/2022, 03:10

Polițiștii bucureșteni au descins, la jumătatea săptămânii trecute, în locuința unui bărbat despre care existau informații că ar deține, în mod ilegal, o pușcă de asalt de tip Kalașnikov. După ce i-au distrus poarta, anchetatorii au descoperit că pușca mitralieră era, de fapt, o jucărie încărcată cu bile din plastic.

Un bucureștean care locuiește într-o vilă din Sectorul 1 a trecut prin momente de groază după ce, miercuri dimineață, mascații i-au spart poarta.

Polițiștii i-ar fi dărâmat cu berbecul și ușa de la casă, însă a apucat să deschisă după ce a auzit prima bubuitură.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că bărbatul ar fi fost văzut de o vecină în timp ce stătea în curte înarmat cu un AKM. Mai mult, acesta nu se ferea să poarte arma nici față de copilul său și uneori chiar părea că se joacă împreună.

Vecina vigilentă a sunat la 112 și ar fi povestit că vecinul său are o mitralieră adevărată, pe care ar fi folosit-o, la un moment dat, chiar împotriva ei, în sensul în care ar fi amenințat-o cu aceasta.

Ca urmare, polițiștii s-au mobilizat și după ce au obținut de la instanță un mandat de percheziție, au pus la punct toate detaliile descinderii, mai ales că bărbatul vizat era considerat înarmat și periculos.

Arma, o replică după Kalașnikov

Ca urmare, mascații i-au dărâmat poarta, însă n-au mai apucat să-i distrugă și ușa de la casă, pentru că, alarmat de zgomot, omul a ieșit, speriat, în curte.

După ce i-au spus despre ce este vorba, acesta a explicat că arma la care se face referire este o pușcă airsoft, pentru care nu este nevoie de autorizație și care, într-adevăr, este o replică unu la unu după Kalașnikov.

Proprietarul armei de jucărie a fost condus la Poliție, la sediul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, după care a fost lăsat să plece.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase