EXCLUSIV | Polițiștii voiau să-l împuște pe bărbatul din Chiajna care amenința că-și omoară copilul. De ce a fost anulat ordinul în ultimul moment

Publicat: 08/05/2023, 07:00

Unul dintre polițiștii care au negociat cu bărbatul din Chiajna care și-a ținut sechestrat copilul în vârstă de 5 ani, timp de 28 de ore, a oferit în exclusivitate pentru Gândul detalii șocante din timpul celei mai lungi misiuni de salvare a unui ostatic din istoria Poliției Române. Tatăl răpitor a fost auzit când i-a spus fetiței că, în curând, „o să-și revadă bunicul decedat”, iar lunetiștii SIAS erau pe poziții, pregătiți să tragă și să pună capăt crizei. După mai bine de 12 ore de negocieri, bărbatul a făcut un gest, care, fără să știe, i-a salvat viața.

Polițiștii ilfoveni au intrat în alertă maximă, joi, în jurul orei 14.00, după ce un bărbat din Chiajna și-a sechestrat propria fetiță, în vârstă de 5 ani și a amenințat că se aruncă în aer, împreună cu aceasta. Marin Burtea era în conflict cu soția lui, iar undeva în jurul orei 13.00, cei doi se certaseră din nou.

Femeia a mers la Poliție și a reclamat că soțul său a bătut-o și a izgonit-o de acasă. În același timp, l-ar fi amenințat pe soțul ei că pleacă la Iași împreună cu fetița. Disperat, Marin i-a răspuns că nu vrea să trăiască fără fiica lui și urmează să se arunce în aer alături de aceasta.

După ce informația s-a confirmat, pentru polițiști avea să urmeze o acțiune de salvare care s-a finalizat abia vineri, după ora 17.00.

Agentul șef principal Dumitru Mușat, din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale (SAS) al IPJ Ilfov a negociat, neîntrerupt, timp de 13 ore cu Marin Burtea și a reușit să-l facă să renunțe, exact în clipa în care, cuprins de deznădejde, a intenționat să-și pună în aplicare planul inițial și să arunce totul în aer.

Polițistul susține că s-a poziționat lângă una dintre ferestrele imobilului. Jaluzelele groase erau trase și nu se putea vedea nimic în locuință. Se putea auzi, însă, cum Marin Burtea se plimba nervos, din cameră în cameră, în timp ce trăgea după el o butelie plină cu gaz.

Negociatorul a povestit, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Gândul, că bărbatul părea decis să moară și s-o ia cu el și pe copila de 5 ani, de care nu accepta să fie despărțit în urma posibilului divorț de soție.

„L-am întrebat ce probleme are și mi-a spus că nu mai vrea să trăiască. Apoi, l-am auzit cum i-a spus fetei că urmează să-l întâlnească pe bunicul ei, mort de câțiva ani”, a spus Mușat.

Marin a fost la un pas să provoace un masacru

Negociatorul a mai povestit că, din cauza gravității situației, s-a luat în calcul varianta în care tatăl copilului să fie eliminat de lunetiștii SIAS. În jurul orei 03.00, a avut loc cel mai greu moment al celor 36 de ore ale misiunii de salvare.

„Marin a luat copilul într-o mână, iar în cealaltă ținea butelia. În mâna cu care ținea copilul reușise să apuce și un dispozitiv pentru aprins focul. L-am auzit cum a dat drumul la gaz și l-a lăsat să iasă. Atunci l-am întrebat dacă el chiar vrea să-și omoare copilul. Dacă îl iubește. Atunci s-a schimbat deodată și a devenit cooperant”, a povestit Dumitru Mușat.

Polițistul spune că Marin Burtea a fost de acord să deschidă ferestrele, să țină luminile stinse și să scoată din priză toate electrocasnicele.

De fapt, spune Mușat, acesta a și fost momentul în care s-a renunțat la varianta în care Burtea ar fi fost omorât de lunetiști, în condițiile în care a dat dovadă că iubește copilul îndeajuns de mult ca să nu-i facă rău.

Negocierile cu acesta ar fi avut, însă, unele momente ciudate, de care polițiștii nu s-au mai lovit până acum. Bărbatul baricadat în locuință și-a pus, la un moment dat, muzică și s-a apucat de băut.

Dumitru Mușat a mai spus că vineri, în jurul orei 17.30, bărbatul s-a predat în prezența unei avocate, care a ieșit cu fetița în brațe. Marin Burtea nu a fost încătușat și a fost condus la o ambulanță, pentru a i se face o evaluare medicală, după care a fost urcat în dubă și condus la sediul IPJ Ilfov. După ce a fost audiat, bărbatul a fost prezentat instanței Judecătoriei Buftea, care a decis arestarea lui Marin Burtea pentru 30 de zile.

Detaliile din timpul negocierii cu bărbatul care și-a sechestrat 28 de ore fetița de 5 ani și a amenințat că se aruncă în aer împreună cu ea le puteți afla din interviul video acordat în exclusivitate pentru Gândul de agentul șef principal Dumitru Mușat.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Programul spațial civil al Chinei este de fapt militar, avertizează NASA