EXCLUSIV | Presa britanică „fabulează” în privința capturării fraților Tate. Cei doi au fost filați luni de zile în baza unor mandate de măsuri specifice

EXCLUSIV | Presa britanică „fabulează” în privința capturării fraților Tate. Cei doi au fost filați luni de zile în baza unor mandate de măsuri specifice
Publicat: 30/12/2022, 17:15
Actualizat: 30/12/2022, 17:32

Capturarea fraților Andrew și Tristan Tate se află pe prima pagină a presei internaționale, iar acțiunile DIICOT și modul în care faimoșii influenceri au fost prinși au făcut înconjurul lumii. Deși presa britanică speculează faptul că frații Tate ar fi fost reperați după cutiile de pizza, cei doi au fost, de fapt, filați luni de zile în baza unor mandate de măsuri specifice.

Surse judiciare au infirmat, în exclusivitate pentru Gândul, povestea presei britanice privind modul în care Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) ar fi aflat locația precisă și prezența fraților Tate la adresa lor din România. Sursele citate susțin că atât procurorii, cât și ofițerii de la Crimă Organizată au acționat, în ziua percheziției, în baza unor mandate emise de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București.

Ancheta penală se afla, așadar, spre final, iar pe parcursul ei au fost emise, de aceiași judecători de drepturi și libertăți de la Tribunal, mandate de măsuri specifice. Aceste mandate de măsuri specifice reprezintă modalitatea prin care judecătorul de drepturi dă undă verde unui procuror, dar și ofițerilor implicați în cercetarea penală de a supraveghea 24 din 24 de ore și șapte zile din șapte persoana vizată într-o anchetă.

Mai mult, aceste mandate conțin modalitățile de supraveghere pe care judecătorul înțelege să i le atribuie procurorului sau ofițerilor. Astfel, frații Andrew și Tristan Tate au fost filați, interceptați ambiental și telefonic și monitorizați prin satelit.

În plus, sursele judiciare spun că frații Tate și restul „țintelor” din dosar ar fi fost fotografiate și supravegheate pe Internet în baza mandatelor de măsuri specifice din dosar. Sursele citate arată că nu ar fi fost în niciun caz necesară stabilirea prezenței în România a britanicilor Andrew și Tristan Tate pe baza unei poze cu o cutie de pizza de pe paginile de socializare ale acestora.

Jurnaliști britanici de la numeroase publicații de top, care citează Gândul referitor la cazul fraților Tate, subliniază că Andrew Tate s-ar fi dat de gol că se află în România în timpul unui schimb de replici cu Greta Thunberg pe rețelele sociale. Influencerul ar fi fost urmărit de procurorii DIICOT pe rețelele de socializare, iar acesta a publicat un video alături de două cutii de pizza ale unui brand românesc.

La câteva ore după ce a postat acest videoclip, procurorii DIICOT au descins, joi dimineață, în vila din Pipera a fraților Tristan și Andrew Tate, dar și la locuința unei foste polițiste din București, care ar face parte din gruparea specializată în trafic de persoane a celor doi.

Britanicii sunt suspectați că ar fi exploatat mai multe tinere, prin intermediul unui studio de videochat amenajat în apropierea vilei lor din Pipera. Ulterior, au fost emise mandate de reținere pentru 24 de ore pentru frații Tate, dar și pentru fosta polițistă implicată în acest caz.

„La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, 4 persoane despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională. În urma audierilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de cele 4 persoane”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.


CITEȘTE ȘI:

LIVE UPDATE | EXCLUSIV | Andrew și Tristan Tate, alături de o fostă polițistă, reținuți pentru 24 de ore în dosarul de trafic de persoane deschis pe numele celor doi frați. Precizările DIICOT + VIDEO de la percheziții și ieșirea de la audieri / Tribunalul București decide dacă îi arestează pe frații Tate

EXCLUSIV | Frații Tristan și Andrew Tate, anchetați de cel mai dur procuror DIICOT. Magistratul l-a băgat la pușcărie pe sângerosul traficant de droguri Marian Bejan și a soluționat dosarul Colectiv

Ce scrie presa internațională despre cazul fraților Tate. Cei doi sunt reținuți pentru 24 de ore și acuzați de trafic de persoane

Andrew Tate, postare halucinantă din arest: ”Matrix și-a trimis agenții”

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația