EXCLUSIV | Sorin Grindeanu l-a demis pe Mihăiță Ursu, directorul general TAROM. Cine este noul șef interimar al companiei

EXCLUSIV | Sorin Grindeanu l-a demis pe Mihăiță Ursu, directorul general TAROM. Cine este noul șef interimar al companiei
Publicat: 04/01/2023, 17:38
Actualizat: 04/01/2023, 20:11

Mihăiță Ursu – director general al companiei TAROM începând cu data de 4 ianuarie 2022 – a fost demis de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Potrivit surselor Gândul, decizia lui Sorin Grindeanu a fost luată acum două ore, iar noul director general interimar al Companiei TAROM este Costin Iordache, fostul director financiar al TAROM.

Mihăiță Ursu – inginer geodez și specialist în vânzări de țiglă metalică (mai multe detalii AICI) – a mai ocupat, de altfel, funcția de director al companiei în perioada iunie 2020 – iunie 2021.

Compania TAROM a fost condusă, în ultimii ani, de:

  • George Costin Barbu – 21 octombrie 2019/ 9 iunie 2020
  • Mihăiță Ursu – 2 mandate (iunie 2020 – iunie 2021 și 4 ianuarie 2022 – 4 ianuarie 2023)
  • Cătălin Radu Prunariu – iunie 2021/4 ianuarie 2022

TAROM l-a numit în funcția de Director General interimar pe domnul Costin IORDACHE”

Informațiile furnizate de Gândul au fost confirmate, ulterior, prin intermediul unui comunicat de presă transmis de reprezentanții companiei TAROM.

Astăzi, 4 ianuarie 2023, Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM a luat act de ajungerea la termen a contractului de mandat al directorului general CEO – Mihăiță URSU, funcție deținută de acesta în ultimul an calendaristic și în perioada iunie 2020 – iunie 2021.

În acest sens, ținând cont de necesitatea asigurării unei continuități în demersurile inițiate de către companie, Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM l-a numit în funcția de Director General interimar pe domnul Costin IORDACHE, care la data numirii ocupa funcția de director financiar în cadrul companiei”, s-a precizat în comunicatul de presă transmis de compania TAROM.

Mihăiță Ursu, acuzat că a vrut să pună în practică o ”concediere colectivă mascată”

Consiliul de Administraţie l-a nominalizat pe Mihăiţă Ursu în funcţia de director general în contextul în care operatorul aerian naţional se află în plin proces de transformare, demarat la începutul anului 2020, o dată cu accesarea împrumutului de salvare ca urmare a pre-notificării la Comisia Europeană a unui ajutor de stat de restructurare.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul TAROM, directorul general Mihăiță Ursu avea un salariu brut de 37.000 lei/lună.

”Remunerația brută a Directorului General are valoarea de 37.000 lei/lună, cu respectarea art. 38, alin. 1 din OUG 109/2011 privind guvernanta corporativă a întreprinderilor publice, cu completările si modificările ulterioare”.

De la bun început, numirea lui Mihăiță Ursu la conducerea TAROM a ridicat numeroase semne de întrebare, iar planul de restructurare a fost contestat. Gândul a prezentat, în exclusivitate, informații-bombă care transmiteau că așa-zisul plan de restructurare al companiei  ar fi fost cusut cu ”ață albă”.

Mihăiță Ursu, directorul general TAROM, era acuzat că intenționează să pună în practică, sub ”umbrela” planului de restructurare, o ”concediere colectivă mascată” și, mai mult, ar dori să îndrepte un deget acuzator către Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Directorul General TAROM are un plan de restructurare a companiei prin reducerea cheltuielilor, dar este – de fapt și de drept – o concediere colectivă mascată. Acesta nu este un plan de restructurare, fiindcă reducerea cheltuielilor nu înseamnă să dai oameni afară și să-i reangajezi.

În fața reprezentanților sindicatului, directorul general Mihăiță Rusu dă vina pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și spune că acesta este de vină, nu el. Dar este o aberație, el este principalul vinovat. Managerul trebuia să își asume planul de restructurare a companiei, nu ministrul, Sorin Grindeanu de-abia acum află…

Cu acest plan de restructurare a companiei TAROM, Mihăiță Ursu vrea să păcălească, pur și simplu, Comisia Europeană și Guvernul României pentru a primi ajutor de stat. Vezi Doamne, el are o condiție de la Comisia Europeană, respectiv «dacă veniți cu un plan de restructurare, atunci primiți banii. Dacă nu, nu…», au precizat, pentru GÂNDUL, surse din compania TAROM.

Directorul General TAROM dă afară din personalul de zbor”

Fostul director general al TAROM a fost acuzat, printre altele, și de faptul că a încercat să elimine angajații ”incomozi” care s-ar fi opus, constant, deciziilor sale.

Foarte grav este că – potrivit surselor Gândul – directorul general al companiei TAROM ar fi intenționat să concedieze personal de zbor, cu toate că activitatea companiei a fost și este susținută, în proporție de 90%, chiar de aceștia

Personalul de zbor TAROM ”produce bani pentru companie” și, cu toate acestea, avea ”salariile cele mai mici”.

”Directorul General TAROM spune, explicit, că va da oameni afară și îi va reangaja, în anumite condiții, mai puțin 19, pe care «îi avem de mătrășit». Spune că mătrășește 19 persoane. Aceasta nu este o atitudine de manager. Dar, dincolo de asta, este ilegal ceea ce face el.

Ceea ce este foarte grav rezidă din faptul că Directorul General TAROM dă afară din personalul de zbor. Or personalul de zbor, în aviație, reprezintă aproximativ 90% din activitate. Mihăiță Ursu vrea să dea afară personal de zbor, care – în ultimă instanță – produce bani pentru companie și nu vrea să dea afară din persoanele care stau degeaba prin birouri. Tot felul de pile… Mai mult de atât, personalul de zbor al companiei TAROM are salariile cele mai mici, deci nu este nicio restructurare logică. Fiindcă nu reduce posturi cu cheltuieli mari. Totul este făcut de fațadă…

Din posturile care sunt sub el, spre exemplu, purtătorul de cuvânt are un salariu cât patru stewardese, iar directorul general TAROM preferă să dea patru stewardese afară, acestea producând bani pentru companie prin cursele pe care le fac. Dar nu-și dă afară propriul purtător de cuvânt”, au precizat sursele Gândul din cadrul companiei TAROM în luna aprilie a acestui an.


Citește și:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația