EXCLUSIV | Spectatorii de la sectorul VIP al festivalului Saga s-au drogat în fața polițiștilor. „Trăgeau pe nas în văzul tuturor”

EXCLUSIV | Spectatorii de la sectorul VIP al festivalului Saga s-au drogat în fața polițiștilor. „Trăgeau pe nas în văzul tuturor”
caracter ilustrativ
Publicat: 06/06/2022, 15:46
Actualizat: 06/06/2022, 16:38

Mai mulți spectatori care au avut bilete în sectorul VIP la festivalul Saga s-ar fi drogat în văzul tuturor, cu toate că în preajma acestora s-ar fi aflat polițiști și jandarmi. În sectorul respectiv s-au aflat, pe lângă vedete, mai mulți membri ai celor mai temute clanuri din București.

Organizat pe Arena Națională din Capitală, festivalul Saga a reprezentat un record absolut în materie de dosare penale întocmite pentru deținere de droguri. În acest sens, jandarmii au întocmit, în cele trei zile de festival, peste 100 de dosare.

Potrivit cifrelor oficiale făcute publice de Poliția Capitalei și Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București „în cele trei zile, jandarmii împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au constatat 129 de infracțiuni. Dintre acestea, 119 infracțiuni au fost pentru încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri”.

Consumul excesiv de stupefiante de la acest eveniment muzical s-a soldat și cu urmări deosebit de grave, în condițiile în care un tânăr în vârstă de 25 de ani a murit de supradoză în prima zi a festivalului, în timp ce alți trei tineri au ajuns să fie intubați la spitalele Floreasca și Sf. Pantelimon.

Surse din rândul anchetatorilor au afirmat, pentru Gândul, fenomenul a fost atât de extins încât consumatorii de droguri aproape că nu se mai fereau atunci când își aprindeau țigările cu marijuana.

Sursele citate au mai spus că, potrivit relatărilor făcute de polițiștii sub acoperire care au supravegheat sectorul VIP, unde s-au aflat și vedete de top, mai mulți spectatori ar fi fost observați în timp ce prizau cocaină, la vedere, deși în apropiere s-ar fi aflat cadre ale Poliției și Jandarmeriei, care purtau uniformele de serviciu.

Polițiștii, obligați prin lege să intervină

În același timp, în sectorul respectiv au fost semnalați și membri ai celor mai temute clanuri din București, cum sunt Cămătarii, Vancică sau clanul Calu, reprezentativ în Sectorul 1.

Potrivit Legii de organizare și funcționare a Poliției Române, în cazul în care constată comiterea unei infracțiuni, polițistul este obligat să intervină până și atunci când este în afara orelor de program.

Poliţistul este obligat să intervină şi în afara orelor de program, a atribuţiilor sale de serviciu şi a competenţei teritoriale a unităţii din care face parte, când ia cunoştinţă de existenţa unei infracţiuni flagrante, precum şi pentru conservarea probelor în cazul altor infracţiuni a căror cercetare va fi efectuată de organele competente”, se arată în lege.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Programul „Străzi deschise” weekendul 27 și 28 aprilie: Ce facem pe Calea Victoriei?