EXCLUSIV | SRI investighează crima comisă pe criterii rasiale, la Mediaș, de adolescentul german

EXCLUSIV | SRI investighează crima comisă pe criterii rasiale, la Mediaș, de adolescentul german
Publicat: 18/05/2022, 19:25
Actualizat: 18/05/2022, 20:00

Crima șocantă comisă, la Mediaș, de adolescentul german trimis în România pentru reeducare și care s-a filmat în timp ce omora cu bestialitate o bătrână, a intrat în atenția Serviciului Român de Informații (SRI). Ofițerii vor să afle dacă tânărul avea legături cu vreo organizație extremistă și dacă a fost determinat de membrii acesteia să comită o asemenea faptă.

Adolescentul german se afla în țara nostră în baza unui protocol prin care Germania trimite în România copii cu probleme grave de comportament, pentru a fi crescuți de familii care acceptă să-i îngrijească. Un astfel de copil era și Nino, un băiat extrem de violent provenit dintr-o familie dezorganizată.
Adus la Mediaș când avea numai 12 ani, Nino ar fi părut, la un moment dat, să dea semne de îndreptare, cu toate, spun surse din rândul anchetatorilor, era totuși depresiv și introvertit.

La data de 12 aprilie, acest Nino a omorât fără motiv o bătrână care ieșise din casă ca să ducă gunoiul. Mai întâi a lovit-o, după care a înjunghiat-o de mai multe ori în timp ce transmitea în direct pe o platformă din străinătate, pe care sunt postate acte de violență.
Pe fundal, se aude vocea unui bărbat care îl îndeamnă pe puști s-o omoare pe femeie și îi spune „Show me! (n.r. arată=mi)”.
După ce a comis fapta, Nino a mers acasă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

A vrut să demonstreze ca are curajul să ucidă

Ulterior, prins de polițiștii sibieni, acesta a recunoscut că intenționa să adere la o organizație extremistă cu ideologie neonazistă, iar crima, care a vizat o femeie de etnie romă, trebuia să reprezinte o dovadă de curaj, necesară pentru a putea să adere la gruparea respectivă.

Legat de afirmațiile acestuia, SRI s-a implicat în anchetă alături de polițiști. Potrivit unor surse judiciare, ofițerii specializați în probleme de siguranță națională încearcă să stabilească dacă germanul Nino a acționat la îndemnul unei organizații extremiste sau coresponda cu o grupare de acest gen. Sursele citate au menționat că, până acum, datele obținute nu au relevat, însă, acest lucru.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult