EXCLUSIV | STB ia în calcul „o mână criminală” în cazul accidentului cu Imperio. Care ar fi cauza preliminară a deraierii tramvaiului

Publicat: 23/06/2023, 08:00
Actualizat: 23/06/2023, 15:32

Ancheta preliminară a accidentului în care a fost implicat, zilele trecute, un tramvai Imperio ar arăta că o bucată de fier platband de pe șină ar fi dus la deraiere, au spus, pentru Gândul, surse din cadrul Societății de Transport București (STB) .

Potrivit surselor Gândul, conducerea STB ar considera dubioasă prezența acelui corp străin pe șină. Astfel, șefii societății de transport au cerut imagini de la Poliția Locală, pentru a vedea dacă cineva a pus bucata de fier în șanțul șinei.

O bucată de fier platband, ruginită, aflată fix în interiorul șinei, adică acolo unde roata prinde linia cu o coamă, ar fi dus la deraierea tramvaiului Imperio de pe lina 25. Surse administrative au precizat pentru Gândul că aceasta ar fi cauza preliminară a accidentului care a avut loc la începutul acestei săptămâni.

Gândul publică și o imagine cu acea bucată de fier, pe care, potrivit surselor noastre, conducerea STB o consideră dubioasă și nu exclude varianta în care cineva să o fi plasat intenționat în șanțul șinei.

Șefii STB cred că prezența acelui corp acolo este dubioasă. Și forma fierului este considerată ciudată, mai ales că este de altă natură decât calea de rulare. Cum au ajuns la locul accidentului, s-au făcut poze, apoi s-au cerut imagini de la Poliția Locală, însă cea mai apropiată cameră de locul accidentului nu prinde zona în care tramvaiul a deraiat”, au dezvăluit surse administrative.

De altfel, informat de către cei de la STB despre accidentul de pe Șoseaua Giurgiului, primarul Nicușor Dan a spus, zilele trecute, că incidentul este ciudat. Potrivit edilului, calea de rulare din acea zonă este modernizată, astfel că se pune un semn de întrebare în ceea ce privește deraierea tramvaiului.

Accidentul, surprins în imagini video

Imaginile video cu momentul în care un tramvai Imperio, de pe linia 25, deraiază, apoi se lovește de un alt tramvai care circulă din sens opus, pot fi vizionate AICI.

Incidentul a avut loc luni seară, pe linia 25, iar din imagini se poate vedea cum tramvaiul deraiază în linie dreaptă, apoi circulă secunde bune sărit de pe șine, până se lovește de un alt tramvai care venea din sensul opus. Accidentul a avut loc pe Șoseaua Giurgiului, la capăt de linie.

Liderii sindicali acuză conducerea Societății de Transport București de lipsa de preocupare în ce privește aprovizionarea cu piese, dar și refacerea infrastructurii liniilor de tramvai.

„Nu există o preocupare a conducerii STB SA în ceea ce privește calitatea transportului public. Dificultățile pe care le avem în aprovizionarea cu piese pentru reparații, infrastructura distrusă, se văd zilnic în traseu, în numărul mare de evenimente, de deraieri și de defecte. Încă se descompletează unele vehicule pentru a se pune piesele pe altele.

Se pare că aceste lucruri nu interesează pe nimeni. Noi am sesizat, avem adrese, în toate discuțiile pe care le-am avut cu această conducere a societății am atras atenția, am spus de problemele acestea. Dar directorul general nu a făcut nimic, absolut nimic!”, a scris, pe site-ul oficial, Vasile Petrariu, președintele Sindicatului Transportatorilor din București.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Unde nu este bine deloc să stai în tramvai. Vatman: „Eu mereu le zic să nu se așeze acolo. O mamă cu fetița ei au fost strivite”

EXCLUSIV | Sindicalist: „La tramvaiele Imperio, este omerta ca la Otokar. Sunt foarte multe defecțiuni”. Șef STB: „Așa e când pleci de pe Dacia 1300”

EXCLUSIV | Autobuzele Otokar au la „bord” peste 26.000 de defecțiuni, iar mentenanța este „în pană”. „Nu mai aveau frânare, plăcuțe”

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O nouă erupție puternică pe suprafața Soarelui! Semnalele radio din Pacific au fost perturbate