EXCLUSIV | Timișoara se promovează ca să aducă peste un milion de turiști în anul în care este Capitală Culturală Europeană. Mai mulți jurnaliști străini vor fi invitați în județul Timiș | VIDEO

Publicat: 13/12/2022, 17:01

Jurnaliști de la mari trusturi din Uniunea Europeană vor fi invitați la Timișoara, pentru a promova orașul în anul în care este Capitală Culturală Europeană. Este una din strategiile administrației locale, care mai lucrează, în aceste zile, la o broșură oficială pentru 2023, care să fie pusă la dispoziția vizitatorilor. În paralel, în aceste zile, primarul Dominic Fritz își continuă periplul de promovare a Timișoarei în Europa, unde se întâlnește cu oficiali europeni, europarlamentari, atașați culturali ai țărilor membre ale UE, diplomați și oameni de cultură.

Simion Giurcă, directorul Asociației pentru Promovarea Timișoarei (APT) spune că obiectivul pentru anul 2023, când Timișoara deține titlu de Capitală Europeană a Culturii, este să ajungă la cifra de un milion de turiști. Pentru ca acest obiectiv să fie îndeplinit, Giurcă, numit de șase luni în fruntea APT, spune că au fost și vor fi făcute mai multe lucruri legate de promovarea Timișoarei.

„Lucrăm la aspectele astea pe care trebuie să le îmbunătățim. Ne pregătim de lansarea unei platforme de comunicare care să cuprindă toate instrumentele mai importante de social media, o platformă de promovare a Timișoarei, inclusiv cu aplicație. Lucrăm la materiale noi, deci ne dorim ca până la 1 ianuarie să avem o broșură nouă a Timișoarei. Noul plan de oraș a fost deja realizat, tipărit și e deja în distribuție. Noi, practic, ne-am început activitatea de șase luni de zile, dar cu toate acestea pot să spun că sunt mulțumit pentru ce am reușit să facem”, este convins directorul APT.

Pe de altă parte, în toată această perioadă, Simion Giurcă spune că Timișoara a beneficiat de articolele pozitive, în marile ziare din țări ale Uniunii Europene, și chiar pe platforme din America. De altfel, directorul Asociației pentru Promovarea Timișoarei a dezvăluit că în perioada următoare vor fi invitați la Timișoara mai mulți jurnaliști străini, care să prezinte orașul și obiectivele turistice din zonă.

„Am avut apariții în presa din Germania, chiar în mai multe landuri”

„Cu fiecare lună, noi vom reuși să amplificăm eforturile făcute și practic să ne poziționăm cât mai bine. Vă dau un simplu exemplu, astăzi discutasem cu un mare cotidian din Austria și practic i-am invitat să vină în luna decembrie în Timișoara, ca să mai câștigăm timp. Sunt convins că Timișoara are suficient de oferit și am avut anul ăsta foarte multe confirmări, de la jurnaliști care spun și scriu că Timișoara este într-adevăr o destinație frumoasă, o destinație care surprinde plăcut și care are ce să ofere. Am avut un un articol, de exemplu, foarte frumos și bun într-unul din marile cotidiene din unul din marile landuri ale Germaniei, un land care este apropiat puternic de Timișoara și pe care l-am țintit din acest motiv am avut apariții în presa din Germania, chiar în mai multe landuri.  Am avut și o emisiune radio, foarte bine acoperitoare a spațiului german, pentru că a fost la o companie cu 17 posturi de radio, în trei landuri de interes pentru noi. Am avut o apariție mai recentă în Frankfurter Allgemeine Zeitung, am avut în reviste mai mici, care însă sunt bune, pentru că sunt orientate spre oameni interesați de cultură, deci pe segmentele de populație mai nișate, care ne interesează și ele. Mai avem niște vizite programate pentru începutul anului viitor din partea unor jurnaliști, inclusiv de la televiziuni germane, deci sunt convins că vom reuși”, crede Simion Giurcă.

Târgurile și agențiile de turism sunt vizate de directorul APT, care susține că se află în discuții permanente cu reprezentanții acestora și încearcă să rezolve anumite probleme sesizate.

„Vom continua toate activitățile care să ne crească vizibilitatea de la o lună la alta”

„Am fost și în acest an la târguri și vom continua toate activitățile care să ne crească vizibilitatea de la o lună la alta și să motiveze cât mai mulți oameni să vină. De asemenea, mai avem contacte cu diferite asociații ale foștilor cetățeni români, dacă e să ne referim la cei de origine germană, cu diaspora noastră, cu institutele culturale, cu ambasadele din principalele țări din vecinătatea României, de unde așteptăm turiști. Recent am fost la târgul de la Varșovia, o piață care poate să genereze trafic pentru Timișoara. Am notat niște situații pe care ar trebui să le rezolvăm. De exemplu, e vorba de conexiuni de zbor și tocmai asta am discutat cu agențiile din Polonia, că un zbor direct ar fi un mare câștig. Încercăm și vom merge în continuare pe toate aceste paliere, discuții permanente cu agențiile, încercăm să-i ajutăm”, afirmă Simion Giurcă

Singura temere a directorului APT este că lumea încă se teme să călătorească din cauza epidemiilor și a problemelor cu transportul aerian, ceea ce ar putea să afecteze și venirile turiștilor în Timișoara, în primele luni ale anului 2023.

Daniel Groza
Daniel Groza și-a început cariera de jurnalist în anul 1997, în presa locală, ca reporter la ziarul Redeșteptarea din Lugoj (6 ani), ziar la care mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice