Transferat la Poliție, starul lui HC Dinamo, Dan Savenco, l-a MUTILAT pe criminalul odios de la Ciorogârla. Fostul sportiv este cercetat penal

Transferat la Poliție, starul lui HC Dinamo, Dan Savenco, l-a MUTILAT pe criminalul odios de la Ciorogârla. Fostul sportiv este cercetat penal
Publicat: 23/01/2024, 07:15
Actualizat: 23/01/2024, 10:58

Fostul star al echipei de handbal Dinamo București este anchetat după ce l-a mutilat pe autorul unui asasinat comis, anul trecut, în localitatea ilfoveană Ciorogârla. Încadrat în Poliție, la trupele speciale, fostul sportiv de înaltă performanță a participat la prinderea criminalului, care ar fi opus rezistență la momentul încătușării.

În primăvara anului trecut, o crimă oribilă scotea în stradă sute de locuitori ai comunei ilfovene Ciorogârla. Un bărbat în vârstă de 37 de ani îi măcelărise pe părinții fostei sale iubite după ce femeia luase decizia să-l părăsească și să plece singură în Germania. Victimele au fost găsite chiar de fiul lor, care a sunat îngrozit la numărul de urgență 112.

Anchetatorii au vizionat imediat imaginile surprinse de camerele de supraveghere, unde au văzut cum criminalul a fumat mai întâi o țigară, după care a intrat peste cei doi soți. În urma atacului, femeia a murit pe loc, în timp ce bărbatul ei a supraviețuit și a fost transportat, în stare gravă, la spital.

Dublă fractură de maxilar

Criminalul a fost localizat în scurt timp și încătușat cu ajutorul trupelor de intervenție rapidă, mai ales că era considerat extrem de periculos.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că din echipa de intervenție a făcut parte și fostul component al echipei de handbal a CS Dinamo București, Dan Savenco. Acesta fusese încadrat în structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ca ofițer, în perioada în care evolua pentru HC Dinamo.

După ce s-a retras din activitate la vârsta de 36 de ani, handbalistul a fost repartizat la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) Ilfov, în condițiile în care are un fizic impunător și o bună condiție fizică.

Sursele citate au menționat că, la momentul intervenției, suspectul de crimă ar fi opus rezistență, iar Savenco l-ar fi lovit cu pumnul. În urma loviturii, bărbatul ar fi suferit o dublă fractură de maxilar. O lungă perioadă, acesta nu ar fi putut să depună reclamație, în condițiile în care nu a putut să vorbească, însă, ulterior, ar fi depus o plângere care se află pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Savenco a decis să plece din Poliție

Conform anchetatorilor, în contextul cercetărilor, Savenco ar fi renunțat la postul pe care îl ocupa în cadrul SAS Ilfov și s-ar fi întors la Dinamo.

Cu toate că fostul handbalist l-ar fi lovit pe criminalul de la Ciorogârla într-un moment în care acesta se manifesta agresiv, Savenco a mai avut un episod violent soldat cu urmări grave. În martie 2012, într-o perioadă în care juca la CSM București, Savenco fost implicat într-o bătaie care a avut loc în vestiar, după un meci cu Pandurii Târgu Jiu.

Acesta l-a lovit pe coechipierul său Dorin Dragnea, care a avut nevoie inclusiv de o operație estetică de remodelare a maxilarului.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Fost combatant în Legiunea Străină condamnat pe viață pentru omor, acuzat că a ordonat răpirea familiei procurorului de caz

Imagini rare cu cel mai periculos criminal profesionist din Europa de Est și ruda lui din România. Are cel puțin zece asasinate și unsprezece tentative de omor! (EXCLUSIV)

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?