EXCLUSIV | Fost combatant în Legiunea Străină condamnat pe viață pentru omor, acuzat că a ordonat răpirea familiei procurorului de caz

EXCLUSIV | Fost combatant în Legiunea Străină condamnat pe viață pentru omor, acuzat că a ordonat răpirea familiei procurorului de caz
Ștefan Achim este considerat unul dintre cei mai periculoși infractori români
Publicat: 16/10/2023, 08:00

Ștefan Achim, unul dintre cei mai periculoși criminali români, este suspectat de anchetatori că a ordonat, din închisoare, răpirea familiei procurorului care l-a trimis în judecată. Acest nou dosar deschis pe numele fostului legionar condamnat la închisoare pe viață pentru crimă, se află pe masa faimosului procuror Marius Iacob.

Fost luptător în Legiunea Străină, Ștefan Achim a revenit în țară undeva la începutul anilor 2000, când s-a alăturat liderului interlop gălățean Marian Ivan. După moartea lui Ivan, ucis cu o sabie  de către un apropiat, Achim s-a stabilit în București, unde a dus o viață în general discretă, cu excepția unor meciuri de kick boxing televizate pe care le-a disputat în promoția Local Kombat.

Era primăvara lui 2020, când bărbatul a pus-o pe iubita lui să-i caute pe cineva care ar fi putut să-i vândă un software pentru accesarea telefoanelor mobile la distanță.

Așa a dat femeia peste Iulian Cezar Oancea, un pirat cibernetic în vârstă de 21 de ani, care i-a promis că îi poate livra comanda pentru suma de 500 de euro. În realitate, tânărul a înșelat-o, fără să realizeze că, de această dată, și-a ales greșit victima.

În momentul în care a realizat că a fost păcălit, Achim și-a luat pistolul Makarov pe care îl cumpărase de la niște traficanți de arme bulgari și a plecat direct în Bacău, unde știa foarte bine ce are de făcut.

Acolo, fostul militar l-a ciuruit pe tânăr cu patru gloanțe, chiar în scara blocului în care locuia, după care i-a luat banii din buzunar, un laptop, cheile de la mașină dar și două telefoane mobile, pe care, însă, le-a aruncat la gunoi.

Apoi, conștient că va identificat, a fugit în Franța, țară pe care o cunoștea din perioada în care servise în Legiunea Străină.

Localizat și prins de autoritățile franceze, Achim a fost încătușat la data de 21 mai 2020 în localitatea Creil.

În ascunzătoarea acestuia au fost găsiți 30.000 de euro, trei telefoane mobile, dar și pistolul Makarov pe care l-a folosit la comiterea omorului.

Achim, păzit de Armata Franceză

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că românul a fost considerat atât de periculos, încât a fost trecut în custodia Armatei Franceze.

Sursele citate au dezvăluit că, deși francezii l-au pus în lanțuri și au folosit un brâu special pentru imobilizare, compania aeriană ar fi refuzat să-l primească în avion, motiv pentru care a fost adus cu mașina până în România.

În această vară, la data de 7 iunie, Marius Ştefan Achim a fost găsit vinovat de omor calificat, tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept și condamnat la închisoare pe viață de magistrații Tribunalului Bacău.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul, că, anul acesta, pe numele bărbatului a fost deschis un nou dosar, după ce anchetatorii ar fi stabilit că, în perioada în care era în arest preventiv pentru omor, ar fi comandat, din penitenciar, răpirea familiei procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, care instrumenta dosarul său.

Sursele citate au declarat că ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) și se află pe masa celebrului procuror Marius Iacob, magistratul care a coordonat, printre multe altele, dosarele Elodia și Colectiv, iar în prezent coordonează ancheta în cazul exploziei de la Crevedia.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Jandarmul care i-a făcut praf pe bătăușii din Costinești a fost în Legiunea Străină. Doi dintre scandalagii sunt infractori periculoși

Ce salariu are un luptător în Legiunea Străină. Câți bani primește când se află în misiune

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?