EXCLUSIV VIDEO | Clotilde Armand, acuzată că ține ”în sertar” proiectele consilierilor PSD și PNL. Florin Manole: ”Face lucrurile fără respectarea procedurilor sau pur și simplu nu dă voie proiectelor să intre în Consiliul Local”

Publicat: 08/12/2022, 09:00

Președintele Partidului Social Democrat Sectorul 1, Petre Florin Manole, o acuză pe primarul Clotilde Armand că folosește o practică abuzivă pentru a bloca proiectele PSD și PNL. Florin Manole a explicat, într-un interviu la GÂNDUL EXCLUSIV, că edilul Sectorului 1 știe că cele două partide au majoritate în Consiliul Local și că proiectele propuse de consilierii locali ai acestora ar putea să fie aprobate, așa că le ține închise într-un sertar și ele nu mai ajung la vot. 

Referitor la situația din Consiliul Local al Sectorului 1, Petre Florin Manole spune că, ”teoretic, lucrurile ar putea să fie simple”, dar nerespectarea procedurilor și a circuitului instituțional încurcă bunul mers în Primăria Sectorului 1.

”Dacă ne uităm la aritmetică, USR – PMP înseamnă 12 consilieri locali, PNL – PSD înseamnă 15 consilieri locali, adică o majoritate clară. Problema este însă că cei 15 consilieri locali PSD și PNL nu pot să-și promoveze proiectele pe ordinea de zi pentru că doamna Armand le blochează, împotriva prevederilor Codului Administrativ, și pur și simplu nu aduce proiectele la vot”, a afirmat liderul PSD Sector 1.

Petre Florin Manole susține că primarul Sectorului 1 ascunde proiectele propuse de majoritatea PNL-PSD într-un sertar, pentru ca acestea să nu ajungă la vot. Fiind blocate pe circuitul Primăriei, proiectele nu mai ajung să fie discutate și votate în ședințele de Consiliu, ceea ce reprezintă un abuz de putere.

Poți să depui un proiect, el poate e bun, poate nu e bun, poate va întruni voturile, poate nu va întruni voturile. Nu apuci să ți-l votezi pentru că doamna Armand, la propriu, le ține într-un sertar și nu le trimite pe traseul obișnuit al unui proiect, pentru avizare la departamentele de specialitate din Primărie, apoi la comisiile Consiliului Local și apoi în fața Consiliului Local pentru vot”, a explicat Florin Manole.

Aritmetica politică din Consiliul Local al Sectorului 1

Liderul PSD Sectorul 1 spune că există o majoritate PNL – PSD clar definită, care poate trece prin vot orice proiect în Consiliul Local al Sectorului 1, cu condiția ca acesta să ajungă în ședința CL și să nu fie blocat intenționat pe circuit.

Situația este destul de simplă. Există, în primul rând, două blocuri politice, USR și PMP, care votează împreună pe aproape toate proiectele și există o colaborare foarte bună, zic eu, între PSD și PNL, de cealaltă parte”, explică Florin Manole care sunt taberele politice din Consiliul Local al Sectorului 1.

În condițiile unei majorități de 15 consilieri locali PNL și PSD, orice proiect susținut de aceștia ar obține suficiente voturi încât să treacă în ședințele de Consiliu și să fie implementat. Tocmai de aceea, susține Florin Manole, singura modalitate prin care Clotilde Armand poate evita votarea proiectelor PSD-PNL este blocarea lor, ca acestea să nu ajungă să fie supuse la vot.

Această practică folosită de primarul Sectorului 1 a dus la ”un conflict foarte dur” al lui Clotilde Armand cu Consiliul Local.

”Este incredibil, nu știu dacă se mai întâmplă așa ceva în alte părți, eu nu am mai auzit, dar asta este situația. Nu contează ce vrea Consiliul, doamna Armand, ori face lucrurile fără respectarea procedurilor, ori pur și simplu nu dă voie proiectelor să intre în Consiliu”, a mai spus Petre Florin Manole, la GÂNDUL EXCLUSIV.

Urmăriți interviul integral:

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Lacul Cinciș și legendele terifiante care înconjoară locul atins de mâna lui Dumnezeu
FOTO. Imagini incendiare cu Denise, iubita fiului lui Cristi Borcea! Cât de bine arată tânăra
Cele patru cuvinte cu care noul președinte al Nigeriei și-a aruncat țara în haos din...
Persoanele cele mai fascinante au această grupă de sânge. Ce spune despre tine grupa de...
Vară plină de ploi devastatoare şi vijelii puternice. Meteorologii anunţă pentru ce să ne pregătim...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
UniCredit Leasing vinde un BMW X1 din 2017. SUV-ul se apropie de 180.000 de km
Calendar ortodox 3 iunie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă?
Regele Charles al III-lea a ajuns în România! Programul monarhului britanic
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Austria produce încă un mare scandal la graniţele Europei, blocând circulaţia camioanelor pe continent. România...
Descoperire neobișnuită în Marea Neagră. Cercetătorilor nu le-a venit să creadă că este adevărat ceea...
GREȘEALĂ făcută de toți BĂRBAȚII când URINEAZĂ! Este GREȘIT SĂ...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Veste ȘOC despre Cătălin Măruță! Andra a anunţat după 15 ani de căsnicie: Știi că...
Stenograme între traficanții de droguri: cocaina asta îți dă minte. Tribunalul Cluj i-a arestat după...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Ce venituri încasează Carmen Iohannis ca profesoară de liceu la Sibiu. Președintele Klaus Iohannis a...