EXCLUSIV VIDEO | Haos în cartierul Greenfield Băneasa, după blocarea accesului auto pe drumul forestier. „Oamenii își vor pierde locurile de muncă. Nimeni nu este nebun să stea o oră și jumătate în trafic pe un drum de trei minute”

Publicat: 11/01/2023, 09:00

Blocarea accesului auto pe drumul forestier din Pădurea Băneasa spre București a creat haos în cartierul Greenfield. În fiecare dimineață, zeci de mașini stau ore în șir la coadă pentru a reuși să iasă din complexul de apartamente, accesul către oraș făcându-se doar pe un drum cu o singură bandă pe sens. Șoferii sunt extrem de nemulțumiți de această situație și le cer autorităților locale să rezolve cât mai repede problema care îi afectează pe cei aproape 6.500 de locuitori ai cartierului.

  • Dezvoltatorul imobiliar al cartierului Greenfield le-a promis locuitorilor nu mai puţin de trei căi de acces, care ar fi urmat să fie trecute cu titlu gratuit în domeniul public, însă nu s-a realizat nimic până acum.
  • Regia Naţională a Pădurilor Romsilva a pus în executare o decizie judecătorească și a închis accesul pe drumul forestier din strada Vadul Moldovei.
  • În prezent, accesul din cartierul Greenfield către București se face doar prin Aleea Teișani, un drum cu o singură bandă pe sens, lucru care provoacă zilnic un blocaj de proporții în trafic.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost acuzată de reprezentanții PNL Sector 1 că a avut la dispoziție mai mulți ani pentru a cere preluarea drumului de acces către cartierul Greenfield, de la Romsilva, însă, din 2020, edilul refuză aplicarea legii și a unor hotărâri de Consiliu Local în vigoare.

Reprezentanții Romsilva susțin că măsura închiderii drumului este strict legală și că au avizat pozitiv, încă din 2019, scoaterea din fondul forestier a celor trei porţiuni care formează drumul Vadul Moldovei. Mai mult, aceștia spun că și-au exprimat toată deschiderea pentru demersul de preluare a drumului forestier de către autoritatea publică locală, cu scopul de a fi deschis circulaţiei publice.

La rândul său, dezvoltatorul imobiliar care gestionează cartierul Greenfield din Pădurea Băneasa l-a acuzat pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, că a întârziat punerea în aplicare a unor decizii care ar permite accesul auto în cartier. În replică, edilul spune că vina îi aparține dezvoltatorului imobiliar, care a ridicat cartierul de blocuri fără să aibă asigurate drumurile de acces și că susține doar construirea de ieșiri către șoseaua de centură, și nu drumuri prin pădure.

„Dacă nimeni nu ia nicio măsură, nu știu unde se va ajunge”

Întrebată cum se circulă pe porțiunea de drum din Aleea Teișani, o femeie a răspuns: „Foarte bine… Deci, la ora 8:20 am lăsat copiii la școală, la Avenor, și acum este 09:50, atât am făcut pe drumul acela, de la școală până pe Teișani”.

„Eu am un program flexibil, pot să-mi duc copilul mai târziu la grădiniță, dar oamenii își vor pierde locurile de muncă. Nimeni nu este nebun să stea o oră și jumătate în trafic pe un drum de trei minute. Asta este trist. Dacă nimeni nu ia nicio măsură, nu știu unde se va ajunge. Suntem 6.000 de oameni, de câteva ori populația Predealului, nu suntem doar un cartier și, totuși, facem parte din București, în Sectorul 1”, a spus un șofer aflat la coada de mașini.

Întrebat câte ore petrece în trafic, în fiecare dimineață, bărbatul a menționat: „Am încetat să le mai țin numărul, pentru că este pierdere de vreme. Exact ce se întâmplă și acum”.

„E rău, ce să-i faci… Dar sper să se rezolve cumva. Nu știu dacă o să fie ceva, dar nu cred că o să mai dea drumul la pădure din nou. Adică sper, cumva, să obțină autorizația și să facă drumul pe sub pasaj”, a fost răspunsul unui alt bărbat, precizând că, deși nu stă foarte multe ore în trafic, datorită programului flexibil, a văzut haosul prin care trec zilnic ceilalți șoferi.

„Este imposibil ca autoritățile să nu intervină”

„Sigur că se va remedia (n.r – problema). Este foarte important, este un cartier cu 4.000 – 5.000 de locuitori. Este imposibil ca autoritățile să nu intervină. În această dimineață, este un caz fericit, cred că am plecat eu la o oră potrivită, am ieșit destul de bine”, a afirmat un alt șofer. „În general, nu stau mai mult de 15 minute în trafic, în trecut, dar eram obișnuit să ies prin poduri”, a mai spus bărbatul.

„Eu sunt la muncă, așa că nu mă deranjează”, a mărturisit un alt șofer aflat la coada de mașini din trafic, precizând, totuși, că se circulă foarte greu pe porțiunea din drum din cartierul Greenfield către București.

Pe 7 ianuarie, Clotilde Armand, a afirmat că măsura blocării drumului locuitorilor din cartierul Greenfield este „greşită” şi a cerut Poliției Române și întreprinderii Romsilva deblocarea acestuia.

„Înţeleg că astăzi Poliţia Română şi Romsilva au decis să închidă drumul locuitorilor din Greenfield. O măsură luată (posibil politic) înaintea începerii şcolii. Să fie foarte clar, Primăria Sectorului 1 va face tot ce este posibil pentru a susţine accesul locuitorilor în complexul Greenfield. Măsura blocării acestui drum este una greşită şi solicit reprezentanţilor Romsilva să deblocheze urgent drumul”, a scris Clotilde Armand pe contul său de Facebook.

Declarația primarului Sectorului 1 a stârnit, însă, zeci de reacții negative, în contextul în care, în mandatul lui Gabriela Firea și Daniel Tudorache, care au susținut construirea drumului prin inima pădurii, atât Clotilde Armand, cât și USR București, au apărat pădurea și au fost împotriva proiectului.

În urma acuzațiilor, primarul a venit cu precizări, susținând că a fost greșit înțeles și că, de fapt, nu susține transformarea drumului forestier într-un drum public, ci doar menținerea lui temporară în folosință de către locuitorii Cartierului Greenfield.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului