EXCLUSIV VIDEO | Haos în trafic în una dintre cele mai aglomerate zone din centrul Capitalei, din cauza unor lucrări la conducta de gaze. „Am o oră de când stau la coadă. De obicei se stă așa aici, dar acum e și mai aglomerat”

Publicat: 08/11/2022, 22:34
Actualizat: 09/11/2022, 08:26

Lucrările de remediere a unei avarii produse la o conductă de gaze din Capitală au produs haos în trafic, la orele de vârf, atunci când majoritatea oamenilor pleacă de la serviciu. Traficul s-a blocat, marți, la intersecția dintre Șoseaua Ștefan cel Mare și Calea Dorobanți, una dintre cele mai aglomerate zone din București. Șoferii au fost nevoiți să aștepte zeci de minute în coloană pentru a putea trece de zona cu lucrări, care a îngustat drumul. Cei mai mulți șoferi spun că sunt nemulțumiți de ora aleasă pentru lucrările la conducta de gaze, iar unii susțin că blocajul masiv din această intersecție se repetă de mai bine de două săptămâni.

Șeful echipei de muncitori care lucra în zona avariei spune că intervențiile pentru remedierea avariei la conducta de gaze de la intersecția dintre Șoseaua Ștefan cel Mare și Calea Dorobanți au început marți dimineață.

„Este avarie la conducta de gaze și remediem. Este pierdere de gaze și e pericol, trebuie înlăturat pericolul. Suportăm un pic, așa, și remediem defectul. Eu zic că este mai important. Oamenii trebuie să fie mai înțelegători și ei, că văd că sunt la conducta de gaze”, a spus coordonatorul echipei de intervenție.

Potrivit acestuia, lucrările de remediere la conducta de gaze s-ar încheia abia vineri, iar până atunci, pe bucata de drum delimitată pentru intervenție nu se va putea circula.

„În două ore, maxim, suntem plecați de aici, dar rămâne împrejmuit, ca să vină Distrigazul și să-și facă operațiile lor, deci câteva zile va mai dura. Joi se remediază defectul, vineri închidem”, a mai spus coordonatorul echipei care intervenție.

„Am o oră de când stau la coadă”

Întrebat cum se circulă în zona respectivă, un șofer a răspuns: „Foarte-foarte prost. Am o oră de când stau la coadă, de la TVR, până aici. Din seara asta se circulă așa, de când au mărit lucrările aici. Până acum, au fost doar în partea dreaptă”.

Un alt șofer, care era de 35 de minute în trafic în zona lucrărilor, a spus că blocajul cauzat de lucrările de reparații la conducta de gaze este „de vreo două săptămâni încoace”.

„De obicei, așa se stă aici, dar acum este și mai aglomerat traficul, că s-au apucat de lucrări. Niciodată nu o să se rezolve cu traficul în București”, a spus un alt șofer, care se afla și el de minute bune blocat în zona lucrărilor.

„E a treia zi când stau atât de mult în trafic”, a spus un alt șofer, care venea dinspre Obor și se afla de cel puțin o jumătate de oră la volanul mașinii, fără să poată trece de zona lucrărilor.

„Lucrările trebuie făcute peste noapte, ca să nu fie ziua deranjul mai mare”

Pietonii sunt și ei revoltați de această situație și sunt de părere că lucrările la conducta de gaze avariată blochează inclusiv traficul din zona trecerilor de pietoni.

„La noi, ca la nimeni. La noi, totul este posibil”, a spus o femeie aflată pe trecerea de pietoni.

„Cred că lucrările ar fi trebuit să se facă în vară, când erau oamenii în concediu și se putea circula fluent. Dar acum, asta e situația”, a precizat o altă femeie.

Sunt și oameni care găsesc înțelegere pentru blocajele produse din cauza lucrărilor de intervenție la conducta de gaze, aceștia susținând că mai bine se lucrează seara, când oamenii se întorc acasă, decât dimineața, când merg spre locurile de muncă.

„Probabil că lucrările trebuie făcute peste noapte, ca să nu fie ziua deranjul mai mare. Mi se pare firesc. Cândva trebuie început. Doar nu dis-de-dimineață, când mergem la serviciu. Mai bine când ne întoarcem de la serviciu”, a fost de părere o femeie.

„Trebuie să se facă acest lucru. De ani de zile, din 1965, nu s-au mai refăcut conductele. Acum nu este aglomerat, după părerea mea”, a spus o altă femeie.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
Cine este Andrei, bărbatul de doar 37 de ani care s-a aruncat de pe podul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Simona Halep a fost exclusă. Este cea mai grea lovitură pentru marea campioană
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Mit sau adevăr: durerile de cap cauzate de presiune înainte de o furtună sunt reale?
×