EXCLUSIV. Video viral: Ministrul israelian Yoel Razvozov „monetizează” asemănarea sa cu celebrul 007 Daniel Craig și condiția fizică de judoka pentru a promova turismul în țara sa

Publicat: 15/10/2022, 10:00
Actualizat: 15/10/2022, 12:17

Videoclipul, în care ministrul israelian al Turismului, Yoel Razvozov, face un tur al celor mai spectaculoase destinații turistice din Israel, a fost filmat cu telefonul mobil și realizat cu un buget total de 300 dolari, potrivit surselor GÂNDUL. Razvozov mizează pe condiția sa fizică de invidiat de fost campion judo european și pe asemănarea cu celebrul Daniel Craig, al cărui nume este deja sinonim cu nu mai puțin celebrul 007 – James Bond. 

Yoel Razvozov, ministru al Turismului din Israel din 15 iunie 2021, a fost președinte și director al Comitetului Olimpic Israel (2008-2013), după ce s-a retras din competiții. Este cunoscut pentru inițiative care au „revoluționat” lumea sportului în țară, între care dublarea salariilor olimpicilor și a sportivilor cu potențial de succes.

Videoclipul însumează atât credința ministrului în puterea exemplului personal, cât și insistența sa pe maximă responsabilitate și eficacitate în gestionarea banului public.

„Rețeta” și potențialul viral al clipului a fost „testată” în iunie, anul trecut, când o filmare cu ministrul aflat la surf, pe o plajă din Israel, a devenit virală, stârnind, de asemenea, numeroase comentarii în rândul membrilor Guvernului, a notat la acel moment publicația The Times of Israel.

Videoclipul a fost distribuit online cu comentariul: „Ceva au uitat să ne spună despre noul Guvern: Yoel Razvozov este cel mai bine făcut ministru al turismului pe care l-am avut vreodată!”. Imaginile s-au viralizat rapid, cetățenii fiind impresionați de fizicul musculos al noului membru de cabinet, au comentat jurnaliștii israelieni.

Razvozov a fost tachinat de însuși prim-ministrul Naftali Bennett la ședința cabinetului de duminică.

„Yoel, nu-i mai face pe bărbați de rușine în fața femeilor lor!”, a glumit premierul.

Potrivit presei israeliene, Razvozov ar fi roșit, dar a răspuns rapid că pur și simplu își face treaba.

„Este doar pentru promovarea plajelor israeliene”, a spus ministrul.

Razvozov: SUA este cea mai importantă piață turistică a Israelului

Capitalizarea potențialului de imagine al celebrului actor american Daniel Craig nu este nici ea întâmplătoare, în condițiile în care, spune Yoel Razvozov, SUA este cea mai importantă piață pentru turismul în Israel.

„Este cea mai importantă piață a noastră, 25% dintre turiștii noștri, așa că avem birouri cu normă întreagă [în S.U.A.], avem cursuri online pentru agenții de turism, avem o nouă campanie de marketing pentru a atrage turiștii americani. Trebuie să creștem numărul de zboruri pentru că cererea este foarte mare. Primii turiști care s-au întors au fost diaspora evreiască, pentru că nu și-au văzut rudele timp de doi ani. În al doilea rând, turismul evanghelic: A vizita Țara Sfântă este foarte, foarte important; există multe programe noi pentru turismul religios și pelerini. Și acum trebuie să ne extindem marketingul în această direcție”, a declarat Razvozov într-un interviu acordat în iulie 2022 publicației americane Travel Weekly.

El a reiterat că, atunci când a devenit ministru a stabilit un obiectiv: 10 milioane de turiști până în 2030.

„Este un plan pe termen lung peste opt ani. Acum avem un obiectiv, așa că avem nevoie de mai multe hoteluri. Avem nevoie de 40.000 de camere mai multe decât astăzi, când avem în jur de 65.000. Vom finanța 20% din construcția noului hotel sau extinderea unui hotel (…) Trebuie să scurtăm și perioada de construcție a hotelului, pentru că astăzi este prea lungă; este multă birocrație. Încerc să lucrez la legislație pentru a rezolva lucrurile și să schimb legile pentru a scurta această perioadă”, a precizat ministrul israelian al Turismului.

El a explicat în același interviu că obiectivul său este să dezvolte noi direcții în turism.

„Gastroturism: Avem 360 de crame. Ecoturism: După pandemie, oamenii caută spații deschise, deci camping și glamping în frumosul nostru deșert. Avem Ierusalimul, orașul antic, orașul vibrant Tel Aviv, Marea Moartă, Marea Galileii”, a mai spus Razvozov.

„Când eram la Knesset, mă plângeam că țara caută doar soluții pe termen scurt și nu se gândea la termen lung”, a spus el într-un alt interviu pentru Jewish Insider, în iunie 2022, precizând că dorește să schimbe acest lucru.

Cine este Yoel Razvozov

Fiul unui tată care lucrează muncitor în construcții până azi iar mama profesoară la școală, Razvozov circulă cu o banală Skoda.

În spatele ușilor închise, un cerc select de inițiați șoptesc că Razvozov a lucrat o perioada pentru Mossad și, de asemenea, confirmă prezența lui pe o lista scurtă de viitori potențiali PM.

În prezentarea de pe pagina oficială a Ministerului Turismului din Israel, se precizează că Razvozov a devenit ministru al Turismului la 15 iunie 2021, ca membru al celei de-a 24-a Knesset, reprezentând partidul Yesh Atid. Razvozov, care este membru al Knesset din 2013, a ocupat funcția de președinte al lobby-ului sportiv al Knesset din 2015. În cea de-a 19-a Knesset (2013-2015), Razvozov a fost numit președinte al Comisiei pentru Imigrare, Absorbție și Afaceri a Diasporei.

A promovat legi care încurajează reînnoirea urbană și legi care să reducă costul vieții.

Razvozov a lucrat, de asemenea, pentru a promova drepturile refugiaților Holocaustului și pentru a crește alocațiile pentru veterani. A promovat integrarea imigranților în sistemul public de sănătate și în sistemul educațional și a sponsorizat bonusurile pentru profesorii imigranți. A promovat asistența pentru soldații veterani și a lucrat pentru integrarea imigranților pe piața muncii. A pledat pentru pedepse mai dure pentru violența în sport, pentru încurajarea sportivilor profesioniști și pentru promovarea sportului în comunitate.

Înainte de a intra în politică, Razvozov a fost președinte și director al Comitetului Olimpic Israel (2008-2013) și a deținut portofoliul de sport în Consiliul orașului Netanya.

Razvozov este un fost judoka olimpic. La vârsta de 16 ani, a fost campion al Israelului și a deținut acest titlu timp de 10 ani consecutiv. A fost căpitan al echipei naționale de judo a Israelului, câștigând două medalii de argint în campionatul european și reprezentând Israelul la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004.

Născut în 1980 în Birobidzhan, Rusia, Razvozov a emigrat în Israel în 1991, la vârsta de 11 ani. Este licențiat în Administrarea Afacerilor cu o specializare în Finanțare la Centrul Interdisciplinar, Herzliya. Este tatăl a două fiice și locuiește în Netanya.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?