Facebook a cheltuit 23 de milioane de dolari pentru securitatea lui Mark Zuckerberg în 2020

Facebook a cheltuit 23 de milioane de dolari pentru securitatea lui Mark Zuckerberg în 2020
Publicat: 12/04/2021, 09:43

Facebook a cheltuit peste 23 de milioane de dolari pentru a asigura siguranța lui Mark Zuckerberg și a familiei sale în 2020, cu 3 milioane de dolari mai mare decât în ​​2019.

Facebook a cheltuit suma record de 23 de milioane de dolari pentru protejarea lui Mark Zuckerberg

Într-un dosar emis de Comisia pentru valori mobiliare (SEC), Facebook a declarat că a cheltuit 13,4 milioane de dolari au fost pentru ceea ce Facebook numeşte securitatea de bază a CEO-ului său, sumă care a crescut de la 10,4 milioane de dolari în urmă cu un an, iar alte 10 milioane au fost destinaţi altor cheltuieli de securitate, precum personalul alocat pentru protecţia fizică a lui Mark Zuckerberg şi a familiei acestuia, transmite Fox Business.

Principalele cauze pentru care cheltuielile de securitate au crescut sunt protocoalele anti-COVID şi alegerile din SUA, transmite compania americană.

Mark Zuckerberg se identifică cu Facebook, se arată în comunicarea oficială, astfel că există riscul ca sentimentele negative la adresa companiei să fie exprimate direct împotriva acestuia – este una din justificările pentru cheltuielile cu securitatea lui Zuckerberg.

„Credem că rolul lui Zuckerberg îl pune într-o poziție unică: el este sinonim cu Facebook și, ca rezultat, sentimentul negativ cu privire la compania noastră este direct asociat cu, și adesea transferat către, domnul Zuckerberg. Domnul Zuckerberg este unul dintre cei mai recunoscuți CEO din lume, în mare parte ca urmare a dimensiunii bazei noastre de utilizatori și a expunerii noastre continue la atenția media, legislativă și de reglementare globală ”, a transmis compania.

Numărul de telefon al lui Mark Zuckerberg s-ar fi aflat printre datele divulgate pe un site de hackeri

Printre datele celor 533 de milioane de utilizatori Facebook a căror informații au fost făcute publice, săptămâna trecută,  pe un site folosit de hackeri, s-ar fi aflat și numărul de telefon al CEO-ului companiei, Mark Zuckerberg.

Informația a fost dezvăluită de cercetătorul cibernetic Dave Walker, care afirmă că ar fi fost dezvăluit numele său, locația, detaliile privind starea să civilă, dată nașterii și ID-ul de utilizator Facebook.