Familia bărbatului care ar fi MURIT din cauza unui polițist local cere despăgubiri uriașe. Despre ce sumă este vorba

Familia bărbatului care ar fi MURIT din cauza unui polițist local cere despăgubiri uriașe. Despre ce sumă este vorba
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 17/10/2023, 20:41

Familia bărbatului care a decedat în luna iulie după ce ar fi fost torturat de un polițist local cere daune morale uriașe.

Membrii familiei cer daune de un milion de euro de la Primăria Arad.

Avocatul familiei victimei, Cosmin Todorescu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că Primăria Arad trebuie să răspundă pentru „fapta abuzivă” a poliţistului local aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

„Familia a decis să se constituie parte civilă şi să introducă în cauză, în calitate de parte responsabilă civilmente, Municipiul Arad, prin reprezentant legal, prin primar. Cu privire la inculpat, el se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu la momentul comiterii faptei abuzive şi răspunde în solidar, însă nu este solvabil”, a declarat avocatul familiei.

Acesta a precizat că suma de un milion de euro solicitată drept despăgubiri morale se poate modifica pe parcursul urmăririi penale, inclusiv până la primul termen de judecată.

Ce spune Primăria Arad

Contactaţi de AGERPRES, reprezentanţii Primăriei Arad au declarat că deocamdată nu le-au fost aduse la cunoştinţă pretenţiile financiare ale familiei victimei. Pe de altă parte, marţi a avut loc reconstituirea morţii bărbatului bătut.

„Avem o stare de fapt lămurită, dar reconstituirea se efectuează la finalul urmăririi penale, după ce avem suficiente probe. Inculpatul a recunoscut în parte faptele, a recunoscut că a lovit, dar nu toate loviturile. Probabil doreşte o schimbare de încadrare juridică, din tortură, în lovituri cauzatoare de moarte”, a declarat procurorul criminalist Pavel Palcu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Polițistul local a fost arestat la începutul lunii.

La începutul lunii octombrie, un poliţist local în vârstă de 29 de ani din municipiul Arad a fost arestat preventiv pentru tortură urmată de moartea victimei, după ce în 14 iulie a ridicat de pe stradă un bărbat care ar fi fost agresiv cu trecătorii şi l-a dus la sediu pentru a fi amendat, însă acolo l-ar fi bătut crunt, victima suferind, între altele, ruptură de cord. Potrivit unui comunicat de presă transmis, în 5 octombrie, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, în seara zilei de 14 iulie o persoană sunase la Poliţia Locală pentru a sesiza „comportamentul agresiv” al unui bărbat ce ar fi consumat substanţe halucinogene din pungă şi ar fi agresat trecătorii.

A intervenit un echipaj format din trei poliţişti locali, „care, după ce au imobilizat şi încătuşat persoana vătămată prin folosirea forţei fizice, au condus-o la sediul Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad, în vederea identificării şi sancţionării contravenţionale”. „La sediul DGPL Arad, situat pe Calea Victoriei din municipiul Arad, echipajul ajunge la ora 20,10, unde în parcarea interioară, doi dintre membrii echipajului exercită acte de violenţă asupra persoanei vătămate, care era încătuşată cu mâinile la spate. Agentul L. F-N i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu piciorul în zona capului, iar agentul G.C. i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu piciorul în partea posterioară, înainte ca aceasta să fie condusă în sediu, aspecte surprinse de camerele de supraveghere video instalate pe exteriorul clădirii. Ulterior, persoana vătămată, încătuşată cu mâinile la spate, a fost condusă de către agentul L. F-N în incinta sediului, într-un birou care nu este prevăzut cu sistem de supraveghere video. În interior, agentul L F-N a exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate, iar aceste aspecte au fost înregistrate de camerele de supraveghere video instalate în incinta sediului. Din imagini se poate observa că agentul avea în mâna dreaptă un obiect, care e posibil să facă parte din dotarea acestuia, respectiv o tonfă”, se arăta în comunicat.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete