Fata de 13 ani, răpită din curtea casei și urcată într-un BMW, a fost găsită (UPDATE)

Fata de 13 ani, răpită din curtea casei și urcată într-un BMW, a fost găsită (UPDATE)
Fată de 13 ani, răpită din curtea unei case și urcată cu forța într-un BMW
Publicat: 10/02/2022, 06:57
Actualizat: 10/02/2022, 14:39

Joi după-amiază, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu au reușit depistarea minorei Maria Căldărar, în municipiul Sibiu. Poliția Română a declanșat mecanismul „Alertă răpire copil”, miercuri noapte, după ce adolescenta de 13 ani a fost luată cu forța din curtea casei de indivizi necunoscuți.

Minora nu a fost victima vreunei infracțiuni comise cu violență. În aceste condiții, alerta de răpire este ridicată.

La sediul IPJ Sibiu este condus un tânăr de 13 ani, în prezența căruia se afla minora la momentul depistării, în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs răpirea acesteia, stabilirii tuturor persoanelor implicate și luării măsurilor legale care se impun, anunță autoritățile.

Știrea inițială. Poliția Română a declanșat mecanismul „Alertă răpire copil”, miercuri noapte, după ce o adolescentă de 13 ani a fost luată cu forța din curtea casei de indivizi necunoscuți.

Fapta s-a petrecut miercuri, în jurul orei 21.20, în localitatea sibiană Tălmaciu.

Părinții fetei de 13 ani, Maria Căldărar, au sesizat autoritățile că fiica lor a fost răpită de patru persoane necunoscute și urcată cu forța într-un BMW alb, care a demarat în trombă spre o destinație necunoscută.

„La faţa locului, s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, pentru identificarea autoturismului în cauză. S-a declanşat mecanismul ”Alertă răpire copil”, constituindu-se celula de criză”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sibiu.

Oamenii legii au solicitat celor care pot oferi informații ce ar putea să ajute la găsirea minorei să sune la 112.

Adolescenta are ochi căprui și păr șaten, iar la momentul răpirii purta o geacă de puf portocalie, o fustă înflorată roșie și un batic roșu.

Se obișnuiește, în comunitățile de rromi, ca tinerele să fie răpite de mici, pentru a fi măritate cu forța, dar legislația românească interzice asemenea practici, iar fapta este pedepsită cu închisoare de până la 10 ani.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult