Femeia tâlhărită într-o scară de bloc din București: „Mi-a dat în cap și m-a lovit cu ușa”

Femeia tâlhărită într-o scară de bloc din București: „Mi-a dat în cap și m-a lovit cu ușa”
Femeia tâlhărită într-o scară de bloc din Bucureșt / Sursă Foto: Captură VIDEO
Publicat: 19/01/2022, 23:06

O femeie din București a fost lăsată fără portofel în mijlocul zilei, într-o scară de bloc. O altă familie din Ilfov a fost sechestrată de tâlhari în propria casă și apoi jefuită de 20 de mii de euro. Specialiștii citați de Digi24 afirmă că în perioada asta tâlharii nu mai țin cont de nimic, pentru că sunt disperați să facă rost de bani după ce au cheltuit tot de sărbători.

Ioana Burcea, în vârstă de 67 de ani, a fost atacată de un tâlhar care a intrat odată cu ea în scara blocului. S-a întâmplat în mijlocul zilei și totul a fost filmat de camerele de supraveghere.

„El a luat portofelul am fugit după el până în Apusului… Mi-a dat în cap și m-a lovit cu ușa asta când a deschis, pe partea dreaptă, n-aveam ochelarii atunci. Aveam în portofel 240 de lei, buletinul și cardul de sănătate și cardurile de la farmacii. Stau de 40 de ani în bloc, dar cu frică n-am stat”, a declarat femeia.

Vecinii din bloc sunt șocați

„Nu mi vine să cred, mă ia tremuratul”, spune o vecină a femeii tâlhărite.

Specialiștii spun că luna în luna ianuarie tâlharii acționează la risc, pentru că sunt disperați să facă rost de bani.

„După sărbători, când s-au dat mari, când, cum se spune, s-au spart în figuri, au terminat banii, pentru că nu au un loc de muncă sunt disperați că recupereze o parte din bani și altă variantă în mintea lor nu există decât tâlhăria, de aceea acționează rudimentar, urmăresc câte un om despre care cred ei că are bani”, a declarat Dan Antonescu, fost criminalist.

Sunt și tâlhari care au pus la punct o operațiune mai complexă. În Ilfov mai mulți hoți au intrat peste o familie, noaptea, spunând că sunt de la poliție și fac percheziții. Pe camera de supraveghere din curte se vede cum patru dintre tâlhari fug cu mașina familiei. Suspecții au fost identificați.