Femeie condamnată după 5 ani de la uciderea și tranșarea soțului său, din gelozie. Cum au dovedit anchetatorii crima, deși suspecta a negat mereu fapta

Femeie condamnată după 5 ani de la uciderea și tranșarea soțului său, din gelozie. Cum au dovedit anchetatorii crima, deși suspecta a negat mereu fapta
FOTO cu caracter ilustrativ
Publicat: 28/10/2021, 21:43
Actualizat: 28/10/2021, 21:44

Mariana Lupu, o brăileancă de 37 de ani, din Brăila şi-a ucis soţul în urma unei crize de gelozie, iar apoi l-a tăiat în bucăţi şi le-a împrăştiat prin gospodărie. Fapta a avut loc în 2016, dar femeia a negat permanent crima. Anchetatorii au avut nevoie de câţiva ani ca să probeze fapta, iar Curtea de Apel Galați a condamnat-o acum la 23 de închisoare, pentru omor în condiţii de violenţă în familie şi profanare de morminte, deși inițial a fost judecată în libertate, fiind plasată sub control judiciar.

Marţi, 26 octombrie, poliţiştii au ridicat-o de acasă şi au dus-o la penitenciar, unde urmează să îşi ispăşească pedeapsa, scrie Adevărul.

FOTO – captură video / Adevărul

Poliţistul brăilean Mihalache Lupu (56 ani) a dispărut, iar sora acestuia a anunţat dispariţia lui la Poliţie în decembrie 2016. Anchetatorii au stabilit ulterior că, pe 16 sau 17 decembrie 2016, pentru că nu s-a aflat nici acum data exactă a crimei, femeia l-ar fi ucis pe soţul său, apoi a tranşat cadavrul şi l-a ascuns în diverse locuri din gospodărie.

Procurorii susţin că bărbatul ar fi fost lovit în cap cu un baston tip tonfă până când a murit, iar la originea atacului extrem de violent ar fi stat gelozia.

Ea a negat permanent că ar fi comis crima şi a fost chiar testată cu poligraful, dar a reuşit să treacă testul fără probleme. Însă, rezultatele probelor ADN au dat-o de gol.

Nici măcar câinii de urmă nu au descoperit cadavrul

În urma audierilor din februarie-martie 2017, a rezultat că Mihalache Lupu era o persoană foarte violentă, care o bătea des pe Mariana, de cele mai multe ori fără motiv.

„Era foarte gelos şi obişnuia să consume cantităţi mari de alcool”, au declarat vecinii, la acel moment.

Un element la fel de ciudat este acela că la locuinţa din satul brăilean Lanurile (acolo unde soţii Lupu au locuit câţiva ani şi unde, se pare, s-a produs crima) a existat în februarie-martie 2017 o anchetă a criminaliştilor, prilej cu care au fost folosiţi şi câini de urmă.

Aceştia, însă, nu au descoperit cadavrul, deşi până la urmă acesta a fost găsit acolo, tranşat, împrăştiat peste tot prin gospodărie: picioarele – în grajd, capul – în pod, alte părţi – în WC şi sub podeaua unei camere.

Explicaţia anchetatorilor este, acum, că în gospodăria abandonată (Mariana se mutase la mama ei din luna ianuarie a anului 2017, după ce, din ce spune ea, soţul o anunţase că a părăsit-o) era, la momentul anchetei, o mizerie cruntă şi că mirosurile degajate de gunoiul în putrefacţie şi de animalele moarte (cadavrul unei pisici, probabil moartă de foame, era într-o anexă) ar fi fi derutat câinii.

JuIniţial, în urma indiciilor descoperite de procurori (mai ales faptul că actele şi telefonul mobil al bărbatului erau ascunse în WC), judecătorii de la Tribunalul Brăila au arestat-o preventiv pe Mariana Lupu, însă aceasta a continuat să declare că nu şi-a ucis soţul şi că habar nu are cum a ajuns cadavrul în locuinţă.

Până acum nu a fost găsită decât o parte din cadavrul bărbatului (lipsesc mâinile, mandibula, cea mai mare parte din torace şi abdomen).

Bizară este şi neimplicarea de care a dat dovadă familia bărbatului (sora, nepoţii) în ceea ce-l priveşte. Au reclamat posibila crimă la Poliţie încă din februarie 2017, dar nu au verificat locuinţa lui Mihalache Lupu decât în octombrie 2018 (la un an şi jumătate distanţă), prilej cu care au găsit bucăţile de cadavru.

Deşi a fost trimisă în judecată pentru o faptă extrem de gravă şi a fost condamnată în primă instanţă, Mariana Lupu a fost judecată în libertate, fiind plasată sub control judiciar, precizează sursa citată.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Silvestru nu pierde timpul după despărțirea de Diana Șoșoacă. Cu cine a fost surprins
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee