VIDEO: Caz șocant în Olt: O femeie de 81 de ani a murit într-un lift blocat, în Spitalul Județean Slatina / Poliția a deschis o anchetă

Publicat: 18/12/2023, 12:20
Actualizat: 18/12/2023, 15:48

Caz șocant în România. O femeie de 81 de ai a murit blocată în liftul Spitalului Județean Slatina. Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

Femeia a murit sâmbătă, dar cazul a ajuns în atenția poliției abia luni.

„La data de 18 decembrie, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin adresă, de către Spitalul Județean de Urgență Slatina cu privire la faptul că, la data de 16 decembrie, în jurul orei 08:05, o femeie de 81 de ani, din județul Olt, care se afla internată la unitatea spitalicească, ar fi decedat într-unul din lifturile spitalului, care s-ar fi blocat.

În cauză, se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând a fi întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a transmis Poliția Olt.

„Cei de la de la mentenanță mi-au spus că a fost un contact imperfect”

„E vorba de o pacientă de 81 de ani care a fost internată în cadrul spitalului în urmă cu aproximativ o lună. Inițial, pacienta a fost internată în secția de Medicină Internă. Este vorba de pacientă cu multiple comorbidități. (…) Pe parcursul internării a început să apară simptomatologie specifică de Neurologie, fapt pentru care a fost transferată la Neurologie pentru continuare investigațiilor și tratament de specialitate.

În jurul dimineții, la ora 7:00, medicul de gardă când a evaluat pacienții de pe secție, a constatat că starea generală se deteriorase și a considerat că este nevoie de Terapie Intensivă, pentru care a luat legătura cu medicul de gardă de la Terapie Intensivă care a făcut toate pregătirile necesare pentru transferul unui pacient grav.

Pacienta a fost însoțită de către un asistent, medicul de gardă și două infirmiere. Într-adevăr, în momentul când s-a acționat liftul pentru a coborî, liftul s-a blocat imediat între etajul patru și cinci”, a explicat Dr. Florin Popa, director medical al SJU Slatina

Conform sursei citate, ultima verificare a fost făcută în data de 15 noiembrie și nu s-au constatat probleme.

„Am luat oarecum legătura cu cei care se ocupă și am întrebat care a fost totuși problema, ce putem face să nu se mai întâmple lucrul ăsta până la urmă. Cei de la de la mentenanță mi-au spus că a fost un contact imperfect care a fost remediat pe loc și că nu a fost nicio problemă gravă. Din punct de vedere medical, eu nu am ce să le reproșez colegilor. S-au comportat exemplar. Pe partea tehnică am solicitat o analiză mai detaliată a celor de la de la mentenanță și vom vedea dacă există măsuri”, a mai spus reprezentantul SJU Slatina.

La rândul ei, fiica femeii care a murit a spus că aceasta era foarte bolnavă.

„Deci era foarte gravă și era internat la mine secție, adică vă dați seama că toată lumea a încercat. Am încercat să-i fac cât de cât boala mai ușor”, a spus fiica femeii.

Prefect: Lifturile sunt un risc permanent pentru pacienţi şi cadre medicale

Conform prefectului judeţului Olt, Mario De Mezzi, femeia era mama unei asistente şi era transferată de la etajul 5, la etajul 2, unde este Secția ATI, pentru a fi intubată.

„Sâmbătă dimineaţă, o femeie a murit în liftul blocat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Femeia era mama unei asistente şi trebuia dusă de la etajul 5 (neuro) la etajul 2 (terapie intensivă) pentru a fi intubată.

Liftul s-a blocat între etajele 4 şi 5 şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, pacienta a decedat. Lifturile sunt un risc permanent pentru pacienţi şi cadre medicale. Câţi oameni e nevoie să mai moară până când cineva să o demită pe aceasta vătafă care-şi spune manager de spital? Ruşine, vătafilor!”, a scris pe Facebook prefectul Mario De Mezzo.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului