Tragedia de la „Ferma Dacilor”: IGSU cere ISU Prahova un raport despre controalele şi sancţiunile aplicate la pensiune

Tragedia de la „Ferma Dacilor”: IGSU cere ISU Prahova un raport despre controalele şi sancţiunile aplicate la pensiune
Incendiu „Ferma Dacilor”
Publicat: 27/12/2023, 07:46
Actualizat: 27/12/2023, 07:47

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat ISU Prahova prezentarea unui raport preliminar referitor la controalele efectuate la „Ferma Dacilor”, pensiunea unde marţi a izbucnit un incendiu de proporții, în urma căruia cel puțin doi oameni au murit și doi au fost răniți. Alte două victime sunt în continuare căutate.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a cerut ISU Prahova prezentarea unui raport preliminar referitor la controalele efectuate, inclusiv deficiențele constatate și sancțiunile aplicate, dacă acestea există, precum și măsurile dispuse pentru remedierea deficiențelor constate la spațiilor aparținând pensiunii.

„Acest raport solicitat de altfel și de șeful DSU, dr. Raed Arafat, va face obiectul unei analize ample, alături de specialiști ai Inspecției de Prevenire din cadrul IGSU. Datele prezentate vor contribui la crearea unui imagini obiective asupra activităților derulate de ambele părți, îndatoririle și obligațiile aferente fiecărui sector de activitate, în scopul protejării vieții și a bunurilor cetățenilor. Totodată, în cazul în care vor fi constate nereguli sau deficiențe în îndeplinirea atribuțiilor, vor fi dispuse măsurile care se impun”, arată DSU, citat de Mediafax.

Șase victime au fost găsite carbonizate până acum după incendiul devastatator de la pensiunea „Ferma Dacilor”. Alte două persoane sunt în continuare căutate.

Ce spune prefectul de Prahova despre incendiul de la Ferma Dacilor. Cine sunt persoanele date dispărute

Audierile în dosarul incendiului au început marți seara

Poliţiştii şi procurorii prahoveni au început marţi seară, audierile în dosarul care vizează cauzele, dar şi efectele incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor din Prahova. Infracţiunile vizate sunt de distrugere şi ucidere din culpă.

De asemenea, DNA va redeschide dosarul care viza modul în care funcționa Ferma Dacilor fără autorizație de incendiu, clasat în martie 2023.

Pe parcursul zilei, mai multe persoane au avansat ideea conform căreia focul ar fi fost pus de o mână criminală. Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, declara, marţi după-amiază, că există indicii conform cărora focul a pornit de la mansarda clădirii, şi nu din restaurantul aflat la parter.

La locul incidentului sunt şi specialişti INSEMEX Petroşani pentru a face expertize.

Anchetatorii iau în calcul ipoteza unei intervenții criminale în declanșarea focului

De altfel, conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta după incendiul de la pensiunea din Tohani.

Surse Gândul au făcut o dezvăluire șocantă, în exclusivitate, incendiul devastator de marți dimineață fiind „anunțat” de un alt incendiu, de proporții reduse, care ar fi izbucnit în bucătăria pensiunii „Ferma Dacilor”. Mai mult, în ceea ce privește instalația electrică a pensiunii, ar fi fost mai mereu „probleme”.

Aceste detalii l-au determinat pe expertul criminalist Tudorel Butoi să „parieze” pe ipoteza unei intervenții criminale în declanșarea incendiului.

„În momentul în care ai o dispoziție teritorială cu căsuțe, în care n-ai aprobări, n-ai una, n-ai alta, deranjezi vecinătățile. În egală măsură, pot să existe conflicte pe datorii neonorate, pe deranj în altă zonă a activităților respective, pe țepe pe care și le dau unii altora

Nimeni nu va putea vreodată să mă convingă că nu e mână criminală câtă vreme eu vorbesc de spontaneitatea și concomitența acestor incendii.

Păi au fost legate pe ață? Să ia foc unul după altul… Nu. Au fost, probabil, puse. E o ipoteză, o idee”, a spus Tudorel Butoi la Antena 3 CNN.

Citește și:

EXCLUSIV | Un cunoscut bodyguard din București și doi dintre copiii săi, morți în incendiul de la Ferma Dacilor. Bărbatul era chiar finul patronului

EXCLUSIV | Informații șocante după tragedia de la Ferma Dacilor: ”Acum o săptămână a luat foc bucătăria! La parter era chef cu interlopi, te speriai”

EXPERTUL criminalist Tudorel Butoi, despre incendiul de la Ferma Dacilor: ”Nimeni nu va putea vreodată să mă convingă că nu e mână criminală”

EXCLUSIV | Cine sunt victimele incendiului de la Ferma Dacilor. Majoritatea, tineri care ar fi participat la petrecerea fiului lui Cornel Dinicu

Ce planuri avea cu „Ferma Dacilor” patronul Cornel Dinicu/Pensiunea funcționa FĂRĂ AUTORIZAȚIE de securitate la incendiu!

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?