Fetiță de 2 ani, dată dispărută în Ucraina, ADOPTATĂ în Rusia de un aliat politic al lui Putin. Soția sa este „șefa afacerilor cu copii din Moscova”

Fetiță de 2 ani, dată dispărută în Ucraina, ADOPTATĂ în Rusia de un aliat politic al lui Putin. Soția sa este „șefa afacerilor cu copii din Moscova”
Serghei Mironov și soția sa, Inna Varlamova.
Publicat: 23/11/2023, 13:57
Actualizat: 23/11/2023, 15:08

O fetiță în vârstă de 2 ani, dată dispărută în Ucraina, a fost descoperită în Rusia lui Vladimir Putin. Paradoxal, copilul a fost „adoptat” de un cuplu cu legături puternice la Kremlin, Serghei Mironov fiind liderul partidului A Just Russia (O Rusie Dreaptă), aliat politic al președintelui rus.

Conflictul din Ucraina a adus în atenția opiniei publice mondiale și fenomenul copiilor deportați în Rusia. Ucraina a transmis că nu mai puțin de 19.546 de copii ucraineni au fost duși în Rusia de la începutul invaziei pe scară largă din luna februarie a anului 2022.

Convenția de la Geneva interzice deportarea „inutilă” a civililor și schimbarea statutului de familie al unui copil, făcând ca îndepărtarea copiilor din regiunile ocupate ale Ucrainei și adoptarea acestora să fie considerate chiar „crime de război”.

Fetița de 2 ani a fost abandonată de mama sa la naștere și a crescut la un cămin de copii din Herson, oraș aflat în sudul Ucrainei. Potrivit informațiilor publicate de The Moscow Times – publicație plasată pe deja „celebra” listă a ”agenților străini” de Moscova -, fetița de 2 ani a fost luată din căminul de copii în anul 2022.

Fetița a fost „preluată” de bărbați în uniforme și dusă la Moscova

Inna Varlamova – soția lui Serghei Mironov, etichetată drept „șefa afacerilor cu copii din Moscova – a vizitat spitalul de copii din Herson în august 2022, acolo unde Margarita era tratată pentru bronșită.

La scurt timp după vizită, Margarita a fost trimisă înapoi la casa de copii unde locuise și, după puțin timp, „preluată” de un grup de bărbați ruși, unii îmbrăcați în uniforme militare și dusă la Moscova.

Câteva săptămâni mai târziu, restul copiilor din casa de copii, inclusiv fratele vitreg al Margaritei, au fost luați de oficiali ruși, care au spus că vor merge „în condiții sigure în Crimeea”. Acum, Margarita Propenko s-a transformat în Marina Mironova.

Comisarul rus pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova: „Nu avem adopții”

Comisarul rus pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, a declarat că toți copiii ucraineni din Rusia intră doar în plasament sau tutelă temporară.

„Nu avem adopții, acesta este un fapt foarte important, pentru că adopția înseamnă că acel copil devine pe deplin nativ. Îi poți schimba numele de familie, prenumele, patronimul, poți schimba locul nașterii”, a declarat Maria Lvova-Belova.

Rusia a anexat mari părți ale teritoriului ucrainean, în urma așa-zisei „operațiuni militare speciale”, inclusiv regiunea Herson, iar acum le consideră parte a Rusiei, nu a Ucrainei. Totuși, aceste regiuni sunt recunoscute de comunitatea internațională drept teritoriu ucrainean.

Vladimir Putin și Maria Lvova-Belova  Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Vladimir Putin și al Mariei Lvova-Belova, pentru „crime de război” și „deportarea ilegală” a copiilor ucraineni.â

Sursa foto – A Just Russia


Citește și: 

ANALIZĂ | Israel și Rusia, sfârșitul prieteniei? Războiul din Ucraina duce Moscova și mai aproape de Teheran: „Răcire bruscă a relațiilor cu Tel Aviv”

ANALIZĂ | Maxim Starchak, expert în arme nucleare, despre ultima MUTARE a Kremlinului: ”O reacție nucleară în lanț este foarte greu de oprit”

Ungaria cumpără mai mult GAZ RUSESC, în pofida criticilor occidentale. CEO Gazprom: „Vom suplimenta volumul în această iarnă, în mod continuu”

EXCLUSIV | Româno-palestinian din Gaza, acuzat că ar fi „pilonul” Hamas în țara noastră. Cum a scăpat de expulzare

ANALIZĂ | Kremlinul ”umflă” rubla și impune controlul capitalului în Rusia. Alexandra Prokopenko (Carnegie): Totul pentru realegerea lui Putin în 2024

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
E ilegal pentru cei cu CASA la CURTE. Nu poți face asta vecinului. Faci închisoare
Viața la bloc. Cum pot fi diminuate sumele plătite la întreținere
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?