Fetița de 5 ani cu boala Wilson, care a fost supusă unui transplant de ficat, este în stare critică

Fetița de 5 ani cu boala Wilson, care a fost supusă unui transplant de ficat, este în stare critică
Sursa: Shutterstock/ Caracter ilustrativ
Publicat: 17/05/2022, 00:55

Fetița în vârstă de 5 ani, care suferă de boala Wilson și care a fost supusă unui transplant de ficat, este în stare critică, anunță reprezentanții Institutului Clinic Fundeni.

Starea clinică a fetiței care a suferit transplantul de ficat s-a agravat progresiv în ultimele 3 zile, după o perioadă cu evoluție favorabilă.

„În cursul zilei de luni, medicii au reintervenit chirurgical, după ce s-au identificat complicații ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment starea fetiței este critică, necesitând măsuri susținute de terapie intensivă”, a transmis unitatea medicală pe pagina de Facebook.

Transplantul de ficat la fetiţa cu hepatită severă, care s-a dovedit a avea boala Wilson, o afecțiuni genetică rară, a fost realizat la începutul lunii mai, donatorul fiind un tânăr de 17 ani.

Pacienta ajunsese într-o stare de insuficiență hepatică acută, care necesita transplant de urgență. Salvarea ei a venit de la adolescentul aflat în moarte cerebrală. Părinții lui au acceptat să-i doneze organele. Ficatul a fost împărțit în două, lobul stâng a fost primit de fetiță, iar lobul drept a ajuns la un adult.