Fetița preotului Nicolae Dima, de la Biserica Sfântul Nicolae din Capitală, este din nou în comă după ce a fost operată pe creier

Fetița preotului Nicolae Dima, de la Biserica Sfântul Nicolae din Capitală, este din nou în comă după ce a fost operată pe creier
Preotul Nicolae Dima (s), alături de părintele Vasile Ioana / FOTO - Facebook
Publicat: 07/12/2022, 22:50
Actualizat: 07/12/2022, 23:00

Ecaterina, fetița de 12 ani a preotului Nicolae Dima, de la Biserica Sfântul Nicolae din București, este din nou în comă după ce a fost operată pe creier. El face un apel la enoriași de a dona bani pentru copilul său, în această perioadă de grea încercare: „Puteți să luați legătura cu mine pentru că vreau să vă am în rugăciunile mele”.

„Ecaterina are nevoie acum de ajutorul dumneavoastră. Are urgentă nevoie de recuperare neurologică. Știți cum era Ecaterina? Era extraordinară. Era creativă, era mereu veselă, mereu foarte curioasă. Și știți ce s-a întâmplat? A trecut printr-o criză de hidrocefalie, apoi prin două stopuri cardiace. Mai târziu a fost operată. I s-a extras un chist care nu era mare, dar era localizat exact în mijlocul creierului. Acum, după toate acestea, este într-un fel de comă. Nu este conștientă. Are nevoie să fie ajutată să se trezească din comă. Are nevoie, apoi, de tot ce înseamnă recuperare, adică musculatură, vorbit, toate celelalte abilități. Și toate acestea nu se pot face în România, adică nu se pot face în perioada aceasta a anului în România. Avem câteva variante de spitale din străinătate, însă este nevoie de bani pentru acest lucru. Am deschis conturi speciale pentru donații. Orice sumă pe care o puteți dona pentru ea este importantă. Știm că vine din inimă”, a transmis părintele Nicolae Dima.

El a mulțumit pentru toate rugăciunile din ultima perioadă ale enoriașilor și speră ca fetița lui să își revină.

„Acum vă rog să ne ajutați să o trezim din comă pe Ecaterina și să ducem vindecarea ei până la capăt. Va fi un drum lung, dar mergem pe el împreună cu credință în Dumnezeu”, a mai spus preotul, potrivit Antena 3.

Totul a început cu o durere de cap

Fetița părintelui Nicolae Dima a ajuns să depindă de aparate, la câteva ore după o durere de cap. Ecaterina a fost diagnosticată cu tumoră cerebrală, fără simptome inițiale, apoi a intrat în comă.

„(…) Familia părintelui Nicolae Dima trăia normal, așa cum trăim noi toți în viața de zi cu zi. A apărut o durere de cap inexplicabilă. Părinții fetiței au făcut investigații, au mers la spital, au căutat soluții și au descoperit un necaz. Cu totul neașteptat, după două-trei zile de dureri de cap, s-a făcut RMN și s-a descoperit că fetița are o formațiune tumorală. Dar nu este doar atât, ci viteza cu care s-au întâmplat lucrurile este surprinzătoare. Din nimic, după o durere de două zile de cap, copila nu mai putea respira și a intrat în stop cardio-respirator. A leșinat în brațele tatălui ei. S-a lăsat moale în brațele lui iubitoare. Din acel moment, a intrat în mâna medicilor de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni. Copila a făcut un al doilea stop cardio-respirator. Acum este în comă, pe aparate, în mâinile lui Dumnezeu. Și medicii, și părinții, și noi toți așteptăm ca Ecaterina să își revină. Copila doarme de atunci și noi toți am intrat în rugăciune”, a explicat părintele Vasile Ioana, care a îndemnat credincioșii să se roage pentru fetița preotului Nicolae Dima.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase