Fiica bătrânului din Buzău ucis de trei minori se teme că vor scăpa NEPEDEPSIȚI: „L-au dezbrăcat și l-au udat cu apă. Distracţia unor copii bolnavi”

Fiica bătrânului din Buzău ucis de trei minori se teme că vor scăpa NEPEDEPSIȚI: „L-au dezbrăcat și l-au udat cu apă. Distracţia unor copii bolnavi
Foto - caracter ilustrativ. Sursa: Alexandru Dobre / Mediafax Foto
Publicat: 25/03/2023, 23:36
Actualizat: 25/03/2023, 23:54

Fiica bătrânului ucis de trei minori în Buzău, doar pentru a-i fura bicicleta, se teme că autorii vor scăpa nepedepsiți. De altfel, doar unul dintre ei are vârsta de 15 ani, ceilalți doi având 9 și 10 ani. Suspecții sunt în libertate şi cel mai probabil nu vor plăti pentru faptele lor pentru că, spun specialiştii, legea e blândă cu copiii.

Localnicii din Pogoanele, județul Buzău, susțin că cei trei băieți dădeau și înainte unele semne de violenţă extremă, dar autorităţile cred că totul a fost doar o joacă, potrivit observatornews.ro.

Cu toate acestea, multe detalii ale crimei nu pot fi redate, iar mărturia fiicei bătrânului ucis are un puternic impact emoţional.

„A fost legat de mâini, de picioare, târât… Şi de gât l-ar fi legat. L-au dezbrăcat de haine, l-au udat cu apă, l-au batjocorit, l-au umilit, a fost distracţia unor copii bolnavi”, spune fiica victimei.

Băieţii l-ar fi urmărit când a plecat de acasă, l-au prins departe de sat, într-o vie, şi l-au omorât în bătaie, doar pentru a-i fura bicicleta. Un vecin l-a descoperit pe bărbat fără suflare.

„Eu aici treceam pe drum, aşa, şi mi-am aruncat ochii, dar am zis că era manechin sau ceva de aici. Aşa era, pe burtă, aici. S-a zbătut, cred”, a spus martorul, care era vecin cu victima.

Toţi cei trei băieţi sunt din familii monoparentale, iar vecinii sunt șocați și povestesc că cei trei băieţi îl vizitau pe bătrân şi chiar îl ajutau des la muncă în curte.

Acum, minorii vor fi asistați în anchetă de reprezentanții Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău.

„Aceşti minori provin din familii monoparentale, sunt beneficiari de ajutor social şi alocaţie de susţinere familiă. Ei nu au creat probleme majore”, susţine Ion Ștefan, director Direcția de Asistență Socială Pogoanele.

„Erau monitorizaţi. Mari probleme nu, doar că lipseau de la şcoală”, a declarat și primarul din Pogoanele, Florin Dumitraşcu.

Ce pedeapsă riscă minorii

Legea pentru minori, chiar în cazuri de infracţiuni grave, este extrem de permisivă, spun criminaliştii, cu atât mai mult pentru copiii care provin din familii dezbinate.

„La momentul actual, informaţia, gradul de acces al minorului la foarte multe mesaje de orice fel, au dus în opinia mea prevederile Codului Penal într-o zonă unde nu mai acoperă realitatea. Ei până la 14 ani, indiferent de infracţiunea pe care o comit, nu răspund din punct de vedere penal”, crede criminalistul Dan Antonescu.

Conform Codului Penal, băieţii de 9 şi 10 ani nu vor păţi nimic.

„Nu sunt copii, domnule, nu sunt copii”, spune – însă – fiica victimei.

Şi băiatul de 15 ani ar putea scăpa uşor.

„Pentru a putea fi pedepsit cu o pedeapsă privativă de libertate, trebuie stabilit prin expertiză medico-legală psihiatrică faptul că el avea discernământ la momentul comiterii faptei”, a mai explicat criminalistul Dan Antonescu.

Dacă se va dovedi că băiatul de 15 ani a acţionat în deplină cunoştiinţă a faptelor sale, va ajunge într-unul dintre cele patru centre de detenţie pentru minori din România.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Așa o face fericită Radu Siffredi pe Oana Matache, când cred că nu îi vede...
FOTO. Gimnasta și-a dezvăluit marele secret! Imagini incendiare cu tânăra: e și frumoasă, dar și...
Cazul Caracal. Filmul celor două crime trase la indigo. Detalii cutremurătoare descrise de procurori
Regula celor 5 secunde pentru mâncarea scăpată pe jos: Mit sau Adevăr?
"L-a agăţat, l-a întors şi l-a izbit de pământ". Copil de 13 ani din Vaslui...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Vizita la RAR: Ce a făcut un șofer pentru a trece inspecția
Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?
Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Scenariu sumbru pentru Rusia. Ţara ar putea să fie devorată de vecinii săi / Toată...
O femeie, criticată intens pentru rochia cu care s-a îmbrăcat la nunta fiicei ei 😲
ADEVĂRATA călătorie spre CENTRUL PĂMÂNTULU! China, ÎNGROZITĂ de ce a găsit!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
ADIO, FLORIN BUSUIOC! Anunțul trist despre iubitul prezentator român
Din culisele „Chefi la cuțite”. Florin Dumitrescu, la un pas de demisie
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Avertisment MAE pentru cei care merg în Bulgaria, Grecia sau Turcia, în minivacanța de Rusalii....