Final de pandemie? Anunțul făcut de Organizația Mondială a Sănătății

Final de pandemie? Anunțul făcut de Organizația Mondială a Sănătății
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 29/01/2023, 23:07

Final de pandemie? Organizația Mondială a Sănătății este la un pas de a declara sfârșitul pandemiei de coronavirus. Specialiștii au început discuții legate de o posibilă ridicare a stării de urgență a sănătății publice, la nivel internațional.

Experţii au început, vineri, 27 ianuarie, discuţiile referitoare la posibilitatea ridicării urgenţei de sănătate publică de interes internaţional asociată COVID-19. Organizaţia Mondială a Sănătăţii urmează să anunţe o decizie cel mai devreme luni, 30 ianuarie, potrivit unor surse din interiorul instituției citate de DPA. Decizia Comitetului va fi transmisă directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care va face anunțul pentru sau împotriva ridicării stării de urgență în următoarele zile.

Final de pandemie?

Reuniunea online a comitetului de urgenţă privind reglementările în domeniul sanitar la nivel internaţional referitoare la COVID-19 s-a concentrat iniţial asupra celor mai recente date despre pandemie, discuţiile fiind urmate de dezbatere, potrivit unei purtătoare de cuvânt a OMS, citată de Agerpres.

Recebnt, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la creşterea ratelor de deces raportate săptămânal asociate COVID-19. ”Deși suntem în mod evident într-o formă mai bună decât eram acum trei ani când a început pandemia, răspunsul colectiv global este din nou sub presiune”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Starea de urgență reprezintă cel mai înalt nivel de alertă pe care îl poate declara OMS.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase