Florin Călinescu renunță la televiziune pentru online: „Televiziunea a murit. Trăiască internetul!”

Florin Călinescu renunță la televiziune pentru online: „Televiziunea a murit. Trăiască internetul!”
Actorul Florin Călinescu (FOTO - Captură video: Facebook)
Publicat: 31/05/2022, 10:59

Celebrul prezentator Florin Călinescu se va auzi, în curând, doar online. Omul de televiziune a anunțat, pe Facebook, că se desparte de zona tradițională și abordează internetul.

„Televiziunea a murit. Traiască internetul! Mi-a trebuit un răgaz să înțeleg ce înseamnă treaba asta. În câteva zile vin cu adrese de iutub, insta și tictoc. Și p-ormă, cu conținut”, a fost anunţul scurt postat de Florin Călinescu.

Realizatorul de televiziune s-a alăturat Prima Tv în septembrie 2021, după ce anterior părăsise formatul „Românii au Talent”, unde fusese jurat, scrie paginademedia.ro.

Anul trecut, în octombrie, Călinescu a pornit noul său proiect la Prima TV, un talk show de seară, difuzat în prime-time, Florin Călinescu Show.

Din cauza audiențelor slabe, show-ul a rezistat în grila Prima Tv doar până în iarnă. Din ianuarie, după pauza de sărbători, emisiunea nu a mai apărut în grilă.

Cum a explicat Florin Călinescu plecarea de la Pro TV: „Vorbim despre un canal de filme cu ceva publicitate. Spiritul Pro nu mai există” (VIDEO)

Florin Călinescu a explicat, anul trecut, la Aleph News, motivul despărțirii de Pro TV. „Acum este un brand de telecomandă care merge din inerție”, și-a motivat actorul decizia.

„Nu mai este valabil sloganul ProTV de acum 20 de ani, «Te uiți și câștigi». Nu mai este nici pe departe ceea ce domnul Sârbu (Adrian Sârbu, creatorul PRO TV-n.r.) a realizat, pentru că lucrurile atunci aveau o emoție, aveau o particularitate, o energie care începea cu creație”, a precizat Călinescu.

Reprezentanții Pro TV au reacționat, la acea vreme, după ce Florin Călinescu a anunțat – cu o zi înainte – că părăsește postul care l-a consacrat. Doar că răspunsul lor a fost la fel de ambiguu precum cel al actorului.

„Nu putem comenta cu privire la postarea făcută de domnul Florin Călinescu, pe pagina lui personală de Facebook. Ca în fiecare an, este perioada negocierilor pentru membrii juriului «Românii au talent». Odată ce acestea se vor încheia, publicul emisiunii se va bucura de începerea filmărilor pentru un nou sezon al celui mai iubit show de entertainment din România”, au transmis reprezentanții postului din bulevardul din Pache Protopopescu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult