Florin Cîțu, așteptat la „Ora prim-ministrului”, pentru o discuție despre bugetul de stat

Florin Cîțu, așteptat la „Ora prim-ministrului”, pentru o discuție despre bugetul de stat
Florin Cîțu, așteptat la „Ora prim-ministrului”, pentru o discuție despre bugetul de stat
Publicat: 22/02/2021, 07:41
Actualizat: 22/02/2021, 07:42

Premierul Florin Cîțu ar urma să participe, luni, în plenul Camerei Deputaților, la „Ora prim-ministrului”.

Organizată la solicitarea PSD, dezbaterea este programată la ora 17:00, având tema „Bugetul tăierilor: moartea economică a României”.

Decizia Biroului Permanent al forului a fost luată după consultarea premierului PNL, a anunțat recent președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Cabinetul Cîțu a adoptat, săptămâna trecută, proiectul bugetului de stat pentru 2021.

PSD a anunțat că va depune mai multe amendamente față de alocarea fondurilor.

Marcel Ciolacu îl amenință pe Florin Cîțu cu o moțiune de cenzură! „La doar două luni de la alegeri să avem patru voturi în plus faţă de ce avem noi ca opoziţie…”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va depune o moțiune de cenzură pentru a da jos Guvernul Cîțu.

Marcel Ciolacu dezvăluit în cursul serii de duminică, 21 februarie, într-o intervenție la Antena 3, că se bazează pe voturile unor membri ai partidelor din coaliție în cazul unui vot pe moțiunea depusă de social-democrați.

„Este prima moţiune simplă pe care am depus-o şi deja am avut patru voturi în plus, în afară de grupurile paralmentare PSD şi AUR. La doar două luni de la alegeri să avem patru voturi în plus faţă de ce avem noi ca opoziţie… Avem o sesiune parlamentară unde vom veni, categoric, cu o moţiune de cenzură”, a spus Marcel Ciolacu.

Ce amendamente vrea să depună PSD la legea bugetului / Anunțul lui Sorin Grindeanu – DOCUMENT

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat duminică, 21 februarie, că parlamentarii social-democrați vor depune „câteva mii de amendamente” la legea bugetului de stat.

Sorin Grindeanu a susținut într-o conferință de presă Guvernul Florin Cîţu pune povara austerităţii pe salariaţii bugetari, pensionari, copii şi studenţi. Prim-vicepreședintele PSD a prezentat varianta social-democrată a proiectului de buget în care, potrivit acestuia, accentul este pus pe creşterea gradului de colectare a taxelor, prin combaterea evaziunii, recuperarea arieratelor şi creşterea bazei de impozitare.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase