Florin Cîțu, după ce miniștrii Cabinetului au fost prezenți sâmbătă în centre de vaccinare din întreaga țară: „Până la finalul zilei eu sunt sigur că vor ieşi toţi” – VIDEO

Florin Cîțu, după ce miniștrii Cabinetului au fost prezenți sâmbătă în centre de vaccinare din întreaga țară: „Până la finalul zilei eu sunt sigur că vor ieşi toţi” - VIDEO
Publicat: 22/05/2021, 17:04
Actualizat: 22/05/2021, 17:04

Premierul Florin Cîțu a efectuat o vizită la Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan București. La finalul vizitei a făcut declarații de presă.

Acesta a spus că toţi membrii Guvernului vor ieşi până la finalul zilei pentru a susţine campania de vaccinare.

Astăzi tot Guvernul a mers în țară pentru a susține campania de vaccinare. Le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru demersul lor! Oamenii trebuie să știe că acest Guvern face tot ce se poate pentru a duce vaccinarea cât mai aproape de oameni.
Eu am fost la centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan din Capitală. Felicitări pentru organizare! Simplu și rapid! Am vorbit cu persoane care s-au vaccinat cu Pfizer si Astrazneca. Oamenii sunt optimiști, românii vor revenirea la normalitate. Iar eu am încredere în români și sunt optimist! Hai că se poate!

„Până la finalul zilei eu sunt sigur că vor ieşi toţi”, a mai spus premierul.

Mai mulți miniștri au fost prezenți sâmbătă în centre de vaccinare din întreaga țară

„Am vorbit cu persoane care s-au vaccinat cu Pfizer si Astrazneca. Oamenii sunt optimiști, românii vor revenirea la normalitate. Iar eu am încredere în români și sunt optimist! Hai că se poate!”

Sâmbătă la ora 9.00, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a fost prezentă în localitatea Vedea, județul Giurgiu, unde este organizat în weekend un maraton de vaccinare.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a fost la centrul de vaccinare din Florești, județul Cluj, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost prezent la centrul de vaccinare de la Romexpo, iar ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a fost, începând cu ora 10.30, în localitatea Tigveni, județul Argeș, unde acționează o echipă mobilă a Spitalului Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu”, din Pitești.

„Miniștrii, secretarii de stat, tot cabinetul iese în stradă în 22 mai pentru susținerea campaniei de vaccinare, deci vom avea o campanie în care vom fi prezenți în toată țara și știu că, pe 22 mai, se joacă și finala Cupei României, este un eveniment în care vom avea spectatori. Deci este o zi importantă, 22 mai, guvernul în stradă și seara avem Cupa României”, a declarat premierul Florin Cîțu pe 13 mai, după ședința de Guvern.

Noile măsuri de relaxare de la 1 iunie, anticipate de Florin Cîțu

Sâmbătă, premierul Florin Cîțu a efectuat o vizită la Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan București, de unde a declarat că, de la 1 iunie, vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare și că acestea vor fi prezentate săptămâna viitoare.

„Săptămâna viitoare vom prezenta măsurile cu care vom intra de la 1 iunie. Vom avea mai multe date şi le vom prezenta pe cele pe care le vom lua de la 1 iunie, dar hotărârea CNSU aprobată săptămâna trecută arată clar direcţia în care mergem. Dacă avem elemente care să ne permită să venim şi cu alte relaxări, le vom face. (…) Nu vom renunţa la nimic. Pornim de acolo şi eu mă uit doar la partea mai bună, ce să adăugăm la hotărârea CNSU, nu să mai scoatem de acolo. România merge într-o direcţie şi nu se poate întâmpla altceva”, a spus Cîţu, după ce a vizitat Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan Bucureşti.

Premierul a continuat și a subliniat măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie.

Ce măsuri de relaxare ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie: Nunțile, botezurile, mesele festive se pot organiza în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane. Dar dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți. Similar, la sălile de sport, numărul de participanți e restricționat, dar dacă managerul garantează că sunt toate persoanele vaccinate, numărul de participanți poate să crească.

Întrebat dacă România va ajunge la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, premierul nu a fost explicit.

„Campania de vaccinare are un scop clar, acela de a scăpa de pandemie. Avem aceste borne, ţinte tocmai pentru a da predictibilitate campaniei de vaccinare. Eu sunt sigur că vor ieşi toţi miniştri până la finalul zilei”, a fost răspunsul prim ministrului.

În prezent 4.086.224 de români sunt vaccinaţi, iar pentru a ajunge la 5 milioane persoane vaccinate trebuie să se imunizeze zilnic 91.377.

Citește și: Andrei Baciu, despre campania de vaccinare din România, pentru Bloomberg: Implicăm persoane publice, politicieni, sportivi, dar și oameni obișnuiți

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice