VIDEO Florin Cîțu: „Eu personal nu aş plăti niciodată gazul în ruble. Sunt sigur că Guvernul va lua cea mai bună decizie”

Publicat: 28/04/2022, 22:41
Actualizat: 28/04/2022, 22:52

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a declarat, joi, la Digi24, vorbind în nume personal, că nu ar plăți niciodată gazul în ruble, însă spune că are încredere că Guvernul României va lua cea mai bună decizie pentru toți românii.

„Eu personal, şi vorbesc în nume personal, nu aş plăti niciodată gazul în ruble. Dar este o opinie personală, nu ca preşedinte al Senatului, ci ca cetăţean al României”, a declarat, joi seară, la Digi 24, Florin Cîţu.

„Sunt sigur că Guvernul va lua cea mai bună decizie pentru populaţia României în perioada următoare”, a adăugat Cîţu.

Florin Cîțu spune că România folosește aproximativ 20% gaze din Rusia, dar crede că am putea renunța la acest import.

Rusia a oprit livrările de gaz către Bulgaria şi Polonia, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, apreciind că decizia este ”nejustificată şi inacceptabilă”, fiind ”încă o încercare a Rusiei de a folosi gazul ca instrument de şantaj”. Imediat șefa CE a anunțat că cele două țări vor primi gaze de la vecinii lor din UE.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase