Focar de Covid la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Vizitele au fost interzise în perioada următoare

Focar de Covid la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Vizitele au fost interzise în perioada următoare
FOTO: Facebook.com/sjubz
Publicat: 20/01/2022, 23:30
Actualizat: 20/01/2022, 23:32

Vizitele la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău au fost interzise, în urma confirmării unor cazuri de COVID-19 în rândul pacienţilor. Astfel, valul 5 al pandemiei de coronavirus aduce primele focare de boală în Buzău, cel de-al doilea focar fiind în aşezământul de la Ulmeni.

Pentru a preveni răspândirea virusului, conducerea SJU a luat mai multe măsuri: a făcut dezinfecţie, a transferat pacienţii confirmaţi cu noul coronavirus şi a interzis vizitele în secţiile spitalului.

Însă, pacienţii cu COVID-19 care sunt în stare gravă pot primi vizite doar cu acordul medicului curant şi al conducerii spitalului.

„Personalul a fost testat, iar ca şi măsură suplimentară, de la începutul acestei săptămâni, vizitele în secţiile Spitalului Judeţean au fost interzise, rămânând doar pentru pacienţii Covid în stare foarte gravă, cu acordul medicului curant şi al conducerii spitalului”, a declarat Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, citată de Adevărul.

Cel de-al doilea focar este în aşezământul de la Ulmeni, unde au apărut primele simptome de boală. Au fost testaţi toţi asistaţii, dar şi personalul din cămin. Până în prezent, nouă persoane au fost depistate cu infecţie cu coronavirus, două dintre acestea făcând parte din rândul personalului de îngrijire.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău s-au înregistrat 188 cazuri noi de infectare cu coronavirus şi 10 cazuri de reinfectare.


Vă recomandăm și:

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult