Focare de COVID în spitalele din Iași. Printre cei infectați se află pacienți, dar și cadre medicale vaccinate / „Din nefericire, cred că s-a epuizat titrul protector al vaccinului”

Focare de COVID în spitalele din Iași. Printre cei infectați se află pacienți, dar și cadre medicale vaccinate / „Din nefericire, cred că s-a epuizat titrul protector al vaccinului”
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 16/09/2021, 22:47
Actualizat: 16/09/2021, 22:53

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a raportat zilnic, de marți (14 septembrie) încoace, noi de COVID1-9 în mai multe spitale din oraș, cum ar fi Spitalul de Urgențe „Sf. Spiridon”, Spitalul de Recuperare, Spitalul CFR, Institutul de Psihiatrie Socola și Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi.

În patru din cele cinci spitale sunt confirmați și medici, nu doar pacienți, iar unii dintre ei sunt vaccinați. Marți a fost identificat un focar, iar miercuri și joi, câte două.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, dr. Florin Roșu: „Din nefericire, cred că s-a epuizat titrul protector al vaccinului”

În cazul ultimelor infectări confirmate, cele de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi, toate cele trei cadre medicale depistate pozitiv astăzi au fost vaccinate anti-COVID, în ianuarie 2021, fiind vorba de un medic rezident, o asistentă și o infirmieră de pe Secția IV.

Managerul acestei unității medicale, dr. Florin Roșu, a explicat pentru Libertatea că nu există o legătură directă între cele trei persoane, care lucrează în același pavilion, dar nu interacționează foarte mult.

„Noi, în momentul de față, facem triajul personalului în fiecare zi, asistentele șefe verifică toate cadrele medicale, și dacă se găsește cineva cu vreun simptom, nu intră în serviciu și este testat. Din nefericire, cred că s-a epuizat titrul protector al vaccinului. Eu aștept cu înfrigurare doza trei, sper ca din octombrie să ne putem vaccina. Starea celor trei este bună, au o formă ușoară – ăsta e avantajul vaccinării, chiar dacă te îmbolnăvești. Ei nu necesită nici măcar internare, sunt într-o stare bună”, a spus medicul, pentru sursa citată.

Joi, 16 septembrie, pe raza județului Iași au fost identificate 169 de cazuri noi, incidența pe municipiul Iași fiind de 0,95 de cazuri la mia de locuitori.


CITEȘTE ȘI: