Focuri de armă și urmărire ca-n filme la frontiera de est. Suspectul și-a dat foc la mașină pentru a distruge marfa de contrabandă – VIDEO

Publicat: 12/10/2021, 10:12
Actualizat: 12/10/2021, 10:50

Polițiștii de frontieră din Botoșani au tras focuri de armă și au pornit în urmărirea unui bărbat care conducea un autoturism despre care au informații că ar fi implicat în contrabadandă cu țigări.

Poliţiştii de frontieră botoșăneni, în colaborare cu polițiști din cadrul IPJ Botoșani au desfășurat luni după-amiază o acțiune punctuală pentru combaterea contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate, acțiune în cadrul căreia au identificat, în extravilanul localității Roșiori, județul Botoșani, un autoturism despre care existau informații că ar fi implicat în acte de contrabandă, a transmis, marți dimineața, Poliția de Frontieră.

Pentru că șoferul autoturismului suspect nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor, aceștia au fost nevoiti să folosească armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, trăgând mai multe focuri de avertisment, atât în plan vertical, cât și către pneurile autoturismului.

Cu toate acestea, șoferul și-a continuat deplasarea și mai mult, și-a incendiat autoturismul, pe un câmp cu vegetație abundentă, și a fugit prin lanurile de porumb.

Polițiștii de frontieră sosiți la fața locului au reușit să extragă mai multe colete cu țigări de contrabandă înainte ca focul să se extindă asupra întregului autoturism.

Incendiul a fost stins de către pompierii de la ISU Botoșani, sosiți în scurt timp, existând pericolul extinderii acestuia în lanurile de vegetație uscată din apropiere, potrivit sursei citate.

„În prezent, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și desfășoară activități specifice în vederea stabilirii întregii arii infracționale și tragerii la răspundere a făptuitorilor”, a transmis instituția.

Evoluția contrabandei în pandemie

Conform datelor din piață, limitarea circulației cauzată de pandemie și eforturile conjugate ale autorităților au dus la scăderi istorice ale comerțului ilegal (7,7% în iulie 2021, cel mai mic nivel înregistrat în ultimii 15 ani).

Piaţa neagră a ţigaretelor scade în iulie 2021 până 7,7% din totalul consumului, cu 2,5 p.p. faţă de luna mai, conform studiului Novel Research, revenind astfel la nivelul din iulie 2020, când a fost înregistrat cel mai mic procent de când compania Novel a demarat cercetarea pieţei negre.

„În iulie 2021, piaţa neagră a scăzut în majoritatea regiunilor ţării. Cea mai mare scădere a comerţului ilegal cu ţigarete s-a înregistrat în sud-vest (aproape 6 puncte procentuale până la 5,7%), nord-vest (minus 5,4 p.p. până la 9,2%), vest (minus 5,1 p.p. până la 8%). Deşi în scădere semnificativă (minus 5,1 p.p.), nord- est continuă să fie cea mai afectată de contrabandă, cu 20,2%, cel mai ridicat nivel comparativ cu restul zonelor ţării. Creşteri ale pieţei negre sunt notate în sud-est (plus 2 p.p. până la 7,6%) şi centru (plus 1,3 p.p. până la 1,3%). Din punct de vedere al provenienţei produselor de pe piaţa neagră, ponderea „cheap whites” continuă să se majoreze cu 3,9 p.p. până la peste 66%, Moldova scade cu 3,4 p.p. până la 12,3%, iar Ucraina şi Serbia rămân relativ constante faţă de mai 2021”, a declarat, în august, Marian Marcu, Director General Novel Research.

Potrivit inspectorul general al Poliției de Frontieră, chestor principal de poliţie Liviu Bute, la lansarea unei noi campanii naționale anti-contrabandă, în primele nouă luni, polițiștii de frontieră au reţinut în vederea confiscării, aproximativ 2,5 milioane pachete cu ţigări de contrabandă, cu o valoare aproximativă de 30 milioane lei, precum şi importante cantităţi de tutun.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” de a sancționa șoferii pe autostradă. Care sunt șoferi vizați - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers