Forțele ruse mențin în Marea Neagră două ambarcațiuni și un submarin ce sunt dotate cu 20 de rachete Kalibr

Forțele ruse mențin în Marea Neagră două ambarcațiuni și un submarin ce sunt dotate cu 20 de rachete Kalibr
sursa foto: profimediaimages.ro
Publicat: 06/06/2022, 19:28

Două ambarcațiuni inamice și un submarin, care transportă 20 de rachete Kalibr, rămân în Marea Neagră și sunt pregătite să lanseze atacuri cu rachete, a declarat Comandamentul Operațional Sudic ucrainean, potrivit Ukrinform.

„Grupul naval al inamicului continuă să blocheze navigația civilă în partea de nord-vest a Mării Negre. Două bărci cu rachete și un submarin, care transportă 20 de rachete de croazieră Kalibr, sunt pregătite să lanseze atacuri”, se arată în raport.

Situația în zona de control a Comandamentului Operațional Sudic rămâne tensionată, dar stabilă. Trupele rusești continuă să desfășoare ostilități la linia de contact cu forțele disponibile, retrăgând armament suplimentar.

Bătăliile se desfășoară la granița dintre regiunea Kherson și regiunea Mykolaiv, precum și în districtul Beryslav din regiunea Kherson. Rușii doresc să recupereze pozițiile pierdute și deschid focul asupra satelor din regiune. Situația este dificilă în comunități precum Kalynivka și Velyka Oleksandrivka.

Rubla, noua monedă folosită în regiunile cucerite de ruși

Trupele ruse încearcă să introducă ruble rusești în interiorul zonelor ocupate temporar. Aceștia exercită presiuni asupra fermierilor ucraineni, răpind și torturând unii dintre ei. În acest fel, invadatorii ruși doresc să-i forțeze să continue afacerile agricole, deoarece forțele de ocupație intenționează să confiște recoltele pentru a satisface nevoile unităților lor militare și ale autorităților colaboratoare.

De asemenea, rușii plantează mine de-a lungul coastei, deoarece se tem de înaintarea forțelor ucrainene.

Noaptea trecută, trupele rusești au deschis focul asupra unuia dintre districtele din orașul Mykolaiv cu sisteme de rachete cu lansare multiplă. O casă a fost avariată. Nu au fost raportate victime. Proiectilele rusești și fragmentele acestora au provocat un incendiu în comunitatea Halytsynove.

În dimineața zilei de 6 iunie 2022, invadatorii ruși au bombardat din nou zonele rezidențiale din Mykolaiv cu artileria grea Pion. Au fost avariate câteva case și mașini și o persoană a fost ucisă.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase