Fost ofițer FSB: Putin a dat ordin să ca Ucraina să fie atacată cu arme nucleare tactice, utilizând o operațiune sub steag fals

Fost ofițer FSB: Putin a dat ordin să ca Ucraina să fie atacată cu arme nucleare tactice, utilizând o operațiune sub steag fals
Fost ofițer FSB: Putin a dat ordin să ca Ucraina să fie atacată cu arme nucleare tactice, utilizând o operațiune sub steag fals
Publicat: 08/08/2022, 18:54

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin ar fi ordonat ca utilizarea armelor nucleare tactice în Ucraina, utilizând o operațiune sub steag fals pentru a justifica atacul ce la centrala nucleară de la Zaporojie, transmite canalul de Telegram General SVR, care pretinde că este condus de un fost ofițer al serviciului de informații rus.

Putin „a dat ordine directe de a pregăti” o operațiune sub steag fals care implică centrala nucleară Zaporojie pentru a justifica utilizarea armelor nucleare tactice, potrivit canalului General SVR.

„Unul dintre scenariile de dezvoltare a conflictului este pregătit în mod activ, când Putin va fi capabil să realizeze posibilitatea de a folosi arme nucleare tactice”, transmite canalul General SVR care ar fi condus de un fost ofițer FSB.

„Când acest plan va fi pus în aplicare, o parte din instalațiile de la stație vor fi aruncate în aer și unitatea de alimentare va fi avariată. În timp ce Putin va vorbi acuzând conducerea Ucrainei de terorism nuclear, dând vina pe Ucraina pentru explozii și echivalând „terorismul nuclear” cu folosirea armelor nucleare de către Ucraina, va da ordinul de a folosi arme nucleare tactice ca măsură de „răspuns”.

Ucraina și Rusia se acuză reciproc de bombardarea centralei nucleare de la Zaporojie

Luni, alarma internațională privind bombardamentele din weekend asupra complexului nuclear ucrainean Zaporojie a crescut, în timp ce Kievul și Moscova și-au împărțit vina pentru atacuri, încercând în același timp să abordeze temerile că lupta lor pentru controlul centralei ar putea declanșa o catastrofă.

Șeful Națiunilor Unite, Antonio Guterres, calificând orice atac asupra unei centrale nucleare drept un „lucru sinucigaș”, a cerut ca inspectorilor nucleari ai ONU să li se permită accesul. Cel mai mare complex de acest tip din Europa, Zaporojie este situat într-o regiune sudică cucerită de invadatorii ruși în martie și vizată acum de Ucraina pentru o contraofensivă.

Ucraina cere Rusiei să părăsească urgent centrala nucleară pentru ca AIEA să investigheze situația

Kievul a cerut ca zona să fie demilitarizată și ca Agenția Internațională pentru Energie Atomică, organismul de supraveghere nucleară al ONU, să fie lăsat să intre. Ministerul rus de Externe a declarat că și el este în favoarea unei vizite a AIEA, pe care a acuzat Ucraina că a blocat-o în timp ce încerca să „ia Europa ostatică” prin bombardarea centralei.

Ucraina a acuzat Rusia pentru atacurile din weekend în zona complexului, care este încă administrat de tehnicieni ucraineni. Aceasta a declarat că trei senzori de radiații au fost avariați, iar doi lucrători au fost spitalizați cu răni provocate de schije.

Petro Kotin, șeful companiei de stat ucrainene de energie nucleară Energoatom, a cerut ca forțele de menținere a păcii să fie desfășurate și să administreze situl Zaporizhzhia, iar controlul operațional să fie înapoiat Ucrainei.

El a subliniat că pericolul ca obuzele să lovească containerele cu combustibil nuclear uzat, foarte radioactiv, este deosebit de grav. În cazul în care două sau mai multe containere ar fi fost sparte, „este imposibil de evaluat amploarea” dezastrului rezultat.

„Astfel de acțiuni nebunești ar putea face ca situația să scape de sub control și va fi un Fukushima sau un Chornobil”, a declarat Kotin.

Personalul de la centrala nucleară lucrează cu arma la tâmplă

Evhenii Tsymbaliuk, ambasadorul Ucrainei la AIEA, a declarat că personalul din Zaporojie „lucrează sub țevile tunurilor rusești”. El a cerut o misiune internațională condusă de ONU la centrală până la sfârșitul lunii august și a acuzat Rusia că încearcă să provoace pene de curent de-a lungul rețelei de electricitate din sudul Ucrainei, vizând centrala. citiți mai departe

Între timp, Ministerul rus al Apărării a declarat că atacurile ucrainene au avariat liniile electrice de înaltă tensiune care deservesc centrala din epoca sovietică și au forțat-o să reducă producția la două dintre cele șase reactoare ale sale pentru a „preveni întreruperea”.

Sursa: Alephnews

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun