Fosta soție a lui Dumitru Buzatu crede că politicianului i s-a înscenat totul. Senatoarea Gabriela Crețu: „Nu cred că are așa mare avere”

Fosta soție a lui Dumitru Buzatu crede că politicianului i s-a înscenat totul. Senatoarea Gabriela Crețu: „Nu cred că are așa mare avere”
Publicat: 23/09/2023, 16:45

Senatoarea Gabriela Crețu, fosta soție a lui Dumitru Buzatu, prins în flagrant când lua o mită de 1,25 de milioane de lei, crede că fostului deputat, acum președinte de consiliul județean al celui mai sărac județ din țară, i s-a înscenat totul și, mai mult, nici nu are o avere așa mare.

Gabriela Crețu, aflată la al patrulea mandat de parlamentar din partea PSD, care a răbufnit după ce și ea a fost exclusă din partid, a avut și o intervenție la Antena 3, în care a susținut că lui Dumitru Buzatu, care nici nu e așa de bogat, i s-a înscenat totul.

„Reacția noastră, a celor din PSD Vaslui… suntem toți în ședință. E clar: credem că președintelui nostru de organizație i s-a înscenat totul. Chiar dacă ar fi adevărat, nu înțeleg de ce am eu o responsabilitate în acest moment. Suntem despărțiți de mai bine de 20 de ani și divorțați legal din 2015. Am o relație colegială, lucrăm împreună. De ce să fiu eu suspendată din partidul la care am construit 33 de ani?”, a afirmat senatoarea, citată de Hotnews.

În plus, ea susține că nu știa nimic de afacerile fostului soț și nu crede că acesta are așa mare avere.

„Am condus campanii, am câștigat eu personal cinci dintre ele, eu fiind la al cincilea mandat. Eu nu știu nimic despre afacerile lui. Avea ferma la care lucra foarte mult, dar era administrată de altcineva, conform legii. Alte lucruri nu știu că nu-l întreb pe fostul meu soț ce face în fiecare zi. De ce mă întrebați pe mine despre averea lui? Faceți aceeași eroare ca PSD. Nu cred că are așa mare avere. Numărați metri pătrați. Dar de ce mă întrebați pe mine?”, a spus ea, conform sursei citate.

Averea declarată a lui Dumitru Buzatu

La cei 68  de ani ai săi, Dumitru Buzatu are în palmares, pe lângă cariera la catedră, ca profesor de liceu, trei mandate de deputat, care însumează 12 ani, și încă pe atâția de când conduce Consiliului Județean Vaslui. În tot acest timp, el a acumulat, conform celei mai recente declarații de avare, publicată pe site-ul instituției în acest an, cinci clădiri – fără să precizeze dacă sunt apartamente, case de locuit sau de vacanță sau spații comerciale, și nouă terenuri, intravilan, agricole dar și forestiere.

Pe lângă un Mercedes fabricat în 1979, are o șalupă și o rulotă. La capitolul active financiare, conturile au o valoare declarată la zi de aproape 107.000 de lei, deci mai puțin de 10% din suma cu care a fost prins în flagrant drept mită.

Are și 20 de părți sociale la SC ACIP PERLA SRL, unde este acționar, acestea având o valoare totală de 200 de lei. Firma, cu trei salariați, are activitatea de cultivare a cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase, e înregistrată în 2018 și a avut un profit net de 75.000 de lei anul trecut, conform Ministerului Finanțelor.

Fostul parlamentar cu trei mandate a încasat, pentru această funcție, 73.372 de lei în anul anterior depunerii declarației de avere, pensie specială pentru limită de vârstă, tot pentru limită de vârstă, a încasat de la Casa de Pensii 95.820 de lei anual. Indemnizația de președinte al CJ Vaslui a fost de 164.268 de lei.

Însumat, însemnă un venit anual încasat de 333.460 lei, adică 27.788 de lei în fiecare lună.

Sursa foto: Senatul României

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?